Про притягнення до відповідальності посадовах осіб, яки відповідають за належне дотримання доріг у відповідному стані та забеспечують прибирання снігу у м. Чернівці

Притягнути до відповідальності посадовах осіб, яки відповідають за належне дотримання доріг у відповідному стані та забеспечують прибирання снігу у м. Чернівці, у звязку із погіршенням погодних умов, а саме опади у вигляді снігу, на всіх ділянках доріг міста утворилися снігові замети. Погодні умови спричиняли до ускладнення в русі на окремих ділянках доріг, в першу чергу для великовагового транспорту. На даний час проїзд дорогами міста не забеспечений. Створюються велики пробки.

Шановний Юрію Юрійовичу!
Електронну петицію № 350 щодо не зебезпечення 18.12.2018 року проїзду дорогами міста (створювалися великі пробки) з пропозицією притягнення до відповідальності посадових осіб, які відповідають за належне прибирання доріг від снігу в м.Чернівці розглянуто працівниками департаменту житлово-комунального господарства міської ради, КП «МіськШЕП» без Вашої участі. На запрошення, передане електронною поштою, Ви не відгукнулися.
По суті піднятого питання інформуємо, що зимове утримання проїзних частини вулиць міста відповідно до укладеного договору здійснює Чернівецьке міське комунальне підрядне шляхово-експлуатаційне підприємство. Загальна протяжність міських доріг складає 527 км., із них утримується за рахунок коштів міського бюджету - 233 км.
Прибирання доріг від снігу здійснюється в дві черги. Перша черга -обробляються всі центральні вулиці, де рухається електротранспорт (першочергово спуск на вул. Ю.Гагаріна). Друга черга - обробляються всі автобусні маршрути, вулиці великого об'їзного кільця.
З вечора 17.12.2018 р. та 18.12.2018 р. цілий день падав сніг (товщина складала до 30 см.). Для розчистки вулиць КП "МіськШЕП" задіяло 21 одиницю спецтехніки. Відповідно до GPS- навігаторів вона працювала безперервно
Після закінчення снігопаду 'центральні вулиці, по яких рухається громадський транспорт загального користування та вулиці «великого» і «малого» об'їзних кілець були розчищені від снігу.
Зауважень до проведеної роботи, з очистки від снігу та обробки інертними матеріалами проїзних частин вулиць, що увійшли до першої та другої черги з боку департаменту не було.
Враховуючи, що зазначене питання не належить до повноважень Чернівецької міської ради, порушене в петиції питання, спрямовано до відома секретаря Чернівецької міської ради, який відповідно до статей 42,50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» здійснює повноваження Чернівецького міського голови.