+ ще 163 громади!

Позачергові вибори до Чернівецької міської ради

ІНШІ

Згідно ст.78 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" про Дострокове припинення повноважень ради: Повноваження міської ради можуть бути припинені достроково за рішенням місцевого референдуму. На даний час Закону України "Про референдуми" не існує.
Згідно цього ж Закону, питання про дострокове припинення повноважень та позачергове проведення виборів до міської ради може бути порушене міським головою. Виконуючим обов'язки міського голови на даний момент є секретар Чернівецької міської ради Продан В.С.
Пропонується подати відповідне звернення до Верховної Ради України якнайшвидше.

Шановна Наталія Іванівна!

Розглянувши Вашу електронну петицію, щодо дострокового розпуску та переобрання складу Чернівецької міської ради, яка була підтримана мешканцями міста та набрала 329 голосів, повідомляємо наступне.
Чернівецьким міським головою було підготовлено та направлено листа №01/02-05/3154 від 08.12.2017р. до голови Верховної Ради України Парубію А.В. та голові комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Власенку С.В., щодо розгляду питання про призначення у визначеному законом порядку позачергових виборів Чернівецької міської ради.
Рішення із зазначеного питання Верховною Радою України наразі не прийнято.

Петицію підписали 334 особи з 250 необхідних.