+ ще 163 громади!

Про припинення трудового договору директора ЗОШ №11 за службове недбальство

ОСВІТА

Ми, батьки ЗОШ №11 просимо припинити трудовий договір з директором Герасим’юк М.В. та призначити відкритий конкурс на заміщення вакансії директора школи, де навчаються наші діти.
ЗОШ №11 чудова школа, з дуже зручним розташуванням, має велику гарну споруду, чудовий великий стадіон, та прекрасний педагогічний колектив. Але цей колектив заслуговує кращого директора! Це розуміють батьки всього житлового масиву, більшість з яких віддали своїх дітей в інші школи та, ризикуючи безпекою дитини, віддають навіть у віддалені школи з кращими умовами.
Така необхідність виникла у зв'язку з тим, що нам, активним батькам школи, не вдалося встановити офіційних відносин з керівництвом (вступити до органу самоврядування, який буцім-то діє у школі), не вдалося знайти підтримку і в управлінні освіти, отримати відповіді на ряд питань:
- Яка саме організація діє у школі? У звітах (те, що вони називають звітами), фігурує ГО «Батьківська підтримка», але хто голова тієї організації невідомо. Цю людину ніхто ніколи не бачив і вона не займається школою. Маємо достатньо відео, де адміністрація закладу стверджує, що у школі діє ГО «Родинне коло» - але такої організації взагалі немає в реєстрі. Адміністрацією робиться все, щоб ввести в оману батьків, щоб неможливо було розібратись за які кошти (державні чи батьківські) було придбано ті чи інші товари, щоб батьки будь-що між собою не спілкувалися і не приймали участі у шкільних фінансових питаннях. Постійно озвучуються назви різних організацій у яких не є членом жоден з активних батьків класів – на питання хто з батьків є у складі цих організацій, відповіді також немає;
- Хто і як розпоряджається шкільними батьківськими та державними коштами? Не вдалося отримати протоколи зборів, статут, ніби діючої шкільної ГО, нормативно-правові документи про діяльність батьків у школі, взагалі жодних документів щодо діяльності у школі так званого голови батьківського комітету Стефішина І.М., який відверто заявив, що займатись школою у нього немає часу, та коштами він не розпоряджається. Маємо докази, того, що намагалися організувати батьків, але стала на заваді адміністрація в особі директора, та де-яких заступників;
- Не вдалося отримати первинну документацію по батьківським коштам – висновок може бути тільки один – пункти, які нам малюють на шкільному сайті, не мають документального підтвердження, отже батьківські кошти, не оформлюються за законом, як повинні оформлятись прихідним касовим ордером на спеціальний казначейський рахунок і так само витрачатись за прийнятими батьками рішеннями – ЦЬОГО НЕМАЄ! Отже у школі ГОТІВКА потрапляє ДО ДИРЕКТОРА і звідти у невідомому напрямку зникає протягом усіх років панування цього керівництва;
- Чому до настання пожежі у школі не проводилось багато років жодного капітального ремонту, жодного ремонту приміщень загального користування? Хіба протягом стількох років директор не знає про проблеми з опалювальною системою, про те, що у харчо-блоці обладнання та посуд за радянських часів, що жодні двері у вбиральнях не зачиняються, що діти миють руки льодяною водою, що у дітей старшої школи немає гардеробу, а всі шафи у молодшій школі купують батьки, що у дворі школи два турніка збереглися з часів відкриття школи, з того часу не ремонтувалася і спортивна зала, що вікна у коридорах досі дерев'яні і через це у школі дуже холодно і так далі?..
Ми вивчили закупівлі по іншим школам протягом 2016-2018 років. Такі кошти з бюджету на проведення робіт у ЗОШ №11 виділили тільки у 2018 році і тільки після пожежі в одному з кабінетів, на ліквідацію наслідків якої одразу було виділено майже 1 мнл. грн. Після цього школі не вистачило коштів навіть щоб встановити пожежну сигналізацію, тендер на яку було завершено ще у грудні 2017 року.
- Чому наслідки пожежі не ліквідували за рахунок резервного фонду, чому навіть не намагалися, не зверталися? В управлінні освіти нам відповіли щоб ми не пхали свого носа у питання у яких не розбираємось.
Але хто краще за нас, батьків своїх дітей, розбирається в тому, що потрібно нашим дітям?! Їм потрібні гідні умови, а не ремонт одного поверху за мільйон гривень!!!
Чому директор та заступник не бачать проблем школи, чому потрібно було чекати пожежі, щоб хоч щось відремонтувати за стільки років, стало зрозуміло після того, як батьки почали намагатись налагодити роботу батьківської громади – правильно оформити свою діяльність, як це повинно бути за законом, оформити свою допомогу, в решті решт самостійно розпоряджатися батьківськими коштами, а не дозволяти щоб ними розпоряджались директор школи та заступники, як виявилось.
Хочу підкреслити, що після кількох невдач у спробах налагодити спілкування, ми намагалися отримати відповіді на ці питання шляхом офіційних запитів, які просто проігнорували. Щоб отримати хоч якийсь зворотній зв'язок нам довелося скаржитись до офісу Омбудсмена. Уповноважений з прав людини, переадресував скаргу до управління освіти і управління освіти показало своє справжнє обличчя! Замість того, щоб розібратися у ситуації, дослухатися до батьків – управління, в особі заступника Кузьміної О.Л., надає Омбудсмену відповідь із шквалом обвинувачень на батьків )))))! Що ми підмовляємо інших батьків та запізнюємося на батьківські збори, а директор настільки хороший, що аж її було відзначено грамотою від управління освіти – просто сміх, пані Кузьміна! Ось, чого вартують Ваші грамоти?!
Результат 11 років керівництва директора Герасим’юк М.В. та заступника Гуняви Г.В., які тільки навчають класних керівників «працювати з батьками», замість того, щоб працювати з дітьми, щоб дітям було цікаво йти до школи – школа у занедбаному стані, тому вона заповнена учнями лише на 60% при тому, що знаходиться в одному з найбільших житлових масивів!
По інших школах встановлюється відео-нагляд, пожежна сигналізація, огорожа – це безпека наших дітей, спортивні майданчики у дворах, ремонти спортивних залів, санвузлів, харчо-блоків – але нічого цього не робиться у нашій школі, на що працівники відверто наполягають, що все повинні купувати батьки.
Діти отруюються, коли харчуються у столовій, від старості обладнання постійно димить, діти дихають цим димом щодня, вбиральні не зачиняються – у туалетах просто відсутня фурнітура, діти підглядають одне до одного, гардероб завалений мотлохом, відсутні розвиваючі гуртки та багато іншого, що ми хотіли би покращити у школі, але не можемо зробити це, бо від цього директора навіть за власні кошти не можемо домогтися звітів.
Ми благаємо та вимагаємо, допоможіть нам досягти покращень у нашому навчальному закладі, заберіть звідти то недбале керівництво, та призначте конкурс на заміщення посади нового, перспективного, чесного керівника. Досить вже нам утримувати державну установу, припиніть обкрадати та труїти наших дітей! І якщо в нашій країні неможливо домогтися справедливого покарання для таких недбалих посадовців, то нехай йде на пенсію, оскільки вже досягла пенсійного віку. Ми більше не бажаємо утримувати такого бездарного і безкарного директора!

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 20 січня петицію підписали 263 особи з 250 необхідних.