Юридично зобов’язати “Зелентрест” висаджувати молоде дерево замість кожного зрубаного

З кожним роком в Чернівцях стає все МЕНШЕ І МЕНШЕ ДЕРЕВ. Старі дерева вирубують, а нові на їх місце – НЕ ВИСАДЖУЮТЬ. Місто перетворюється на пустелю: дихати нічим від пилюки, майже на кожній вулиці є лунки, з яких замість дерев стирчать пеньки.

Інколи дерева саджають. Однак за ними НЕ ДОГЛЯДАЮТЬ, не поливають – і молоді саджанці гинуть.

Це повторюється з року в рік за кошти міського бюджету. РЕЗУЛЬТАТУ- НУЛЬ, дерев стає все менше.

Аби не допустити катастрофи і зберегти Чернівці зеленими, вважаю, що потрібно встановити КОНТРОЛЬ за озелененням у місті.

Пропоную: ЮРИДИЧНО ЗОБОВ’ЯЗАТИ комунальне підприємство «Зелентрест» висаджувати молоде дерево замість кожного зрубаного. На рівні міста РОЗРОБИТИ МЕХАНІЗМ ПОКАРАНЬ за невисаджені вчасно дерева, недоглянуті молоді саджанці. Штрафувати за безвідповідальність!!!

Прошу чернівчан підтримати мою петицію – ЗБЕРЕЖEМО ЧЕРНІВЦІ ЗЕЛЕНИМИ!

Шановний Тарасе Яремовичу!

Електронна петиція №22 «юридично зобов’язати «Зелентрест» висаджувати молоде дерево замість кожного зрубаного», яка набрала 256 голосів, була попередньо розглянута в департаменті житлово-комунального господарства міської ради за участю фахівців департаменту житлово-комунального господарства міської ради, Чернівецького міського комунального виробничого тресту зеленого господарства та протизсувних робі у Вашій присутності.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради № 312/21 від 02.02.2017 року «Про розгляд електронних петицій» департаментом житлово-комунального господарства міської ради буде підготовлений проект рішення міської ради для розгляду на черговому сесійному засіданні ради, яке відбудеться в березні 2019р. Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

02.09.2019
Шановний Тарасе Яремовичу!
Вашау електронну петицію №22 гр. «Юридично зобов'язати «Зелентрест» висаджувати молоде дерево замість кожного зрубаного». було розгянуто на засіданні міської ради і підтримано її рішенням 16.08.2019 від 1816.
Було доручено Чернівецькому міському комунальному виробничому тресту зеленого господарства та протизсувних робіт:
- Проводити обов'язкову деревозаміну при видаленні зелених насаджень.
- Висаджувати вздовж проїзних частин доріг великорозмірний посадковий матеріал, стійкий до загазованості, задимленості та пилу.
- Провести інвентаризацію пнів видалених дерев на вулицях міста..
- Департаменту житлово-комунального господарства міської ради внести пропозиції до

Програми будівництва, реконструкції та капітального ремонту об'єктів житлово-комунального господарства на 2017-2021 роки «Комфортне місто», затвердженої рішенням міської ради VII скликання від 05.03.2019 №1684, зі змінами, щодо придбання подрібнювача -корчувача пнів для комунальних потреб міста.

Також було доручено фінансовому управлінню міської ради передбачити фінансування на виконання заходів, передбачених рішенням.

СКАНКОПІЯ РІШЕННЯ У ДОДАТКУ.