Зберегти "Українську книгу"

ІНШІ

В самому центрі Чернівців, в історичній будівлі, зачиняється книгарня і культурно-мистецький центр "Українська книга". Зважаючи на сумний досвід із книгарнею "Кобзар", яка так і не відновилася, громадськість остерігається, що і цю книжкову крамницю, а також сам культурно-мистецький центр буде безповоротно втрачено.
Тому вимагаємо, незважаючи на зміну орендаря приміщення, зберегти профіль закладу.

Шановна Оксано Олегівно!

Попередній розгляд електронної петиції №38 щодо збереження книгарні і культурно-мистецького центру "Української книги", яка зареєстрована 13.02.2019 року, відбувся 27.02.2019 року у Вашій присутності за участю фахівців департаменту економіки, юридичного управління міської ради, представника орендаря приміщення міської комунальної власності за адресою вул.Емінеску Михая,2-Центральна площа,10 Косовського Максима Вікторовича, депутата міської ради, голови постійної комісії з питань економіки, підприємництва, інвестицій та туризму Брязкала А.Ф. і представників громадськості міста.
За результатами обговорення вирішено підготувати проект рішення Чернівецької міської ради з розгляду зазначеної петиції, у якому запропонувати:
-зберегти цільове призначення орендованого приміщення за адресою вул.Емінеску Михая,2-Центральна площа,10 для використання під культурно-мистецький центр та українську книгарню до кінця терміну дії договору оренди, тобто до 15.12.2020 року;
- приміщення міської комунальної власності за адресою вул. Емінеску Михая,2-Центральна площа,10, яку орендує Чернівецька міська громадська організація «Інститут розвитку міста Чернівці», включити до переліку об'єктів міської комунальної власності, які не підлягають приватизації;
- рекомендувати виконавчому комітету Чернівецької міської ради, у випадку звернення орендаря щодо дозволу на проведення ремонтних робіт (невід'ємних поліпшень), надавати його лише з умовою подальшого відшкодуванням понесених витрат в рахунок орендної плати;
- попередити орендаря про те,що усі роботи з капітального ремонту (реконструкції) орендованого приміщення можуть проводитися лише за згоди та після погодження цих робіт з орендодавцем;
- департаменту розвитку звернутися до орендаря - Чернівецької міської громадської організації «Інститут розвитку міста Чернівці» з пропозицією про надання проекту реконструкції приміщення для погодження відвідними структурними підрозділами міської ради;
- орендаря - Чернівецьку міську громадську організацію «Інститут розвитку міста Чернівці» зобов’язати погодити проект реконструкції (капітального ремонту) орендованого приміщення з відділом охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради, у тому числі і проведення будь-яких робіт на фасаді та прилеглій до фасаду території;
- запропонувати орендарю - Чернівецькій міській громадській організації «Інститут розвитку міста Чернівці» презентувати територіальній громаді міста концепцію культурно-мистецького центру, який працюватиме в орендованому приміщенні, а також проект реконструкції комунального приміщення шляхом проведення відкритих зустрічей та розміщення інформації в ЗМІ та соціальних мережах.
До розгляду петиції Чернівецькою міською радою департамент розвитку міської ради письмово попередить орендаря - Чернівецьку міську громадську організацію «Інститут розвитку міста Чернівці» про заборону проводити будь-які ремонтні роботи в орендованому приміщенні.
З підготовленим проектом рішення із зазначеного питання Вас буде ознайомлено до його оприлюднення на розгляд сесії міської ради, пленарне засідання якої, згідно з Регламентом міської ради, планується на 25.04.2019 року.

07.05.2019
Шановна Оксано Олегівно!
В доповнення до листа від 28.02.2019р. №КО-34/0-01/10-е щодо розгляду електронної петиції № 38 про збереження книгарні і культурно-мистецького центру «Українська книга» в приміщенні комунальної власності територіальної громади М.Чернівців, що знаходиться за адресою вул. Емінеску Михая, 2-площа Центральна, 10, інформуємо про наступне.
У зв'язку з тим, що сесія Чернівецької міської ради, засідання якої згідно регламенту відбулося 25.04.2019р. не завершила свою роботу та не розглянула проект рішення із зазначеного питання, електронна петиціїя№ 38 щодо збереження книгарні і культурно-мистецького центру «Українська книга» в приміщенні комунальної власності територіальної громади М.Чернівців, що знаходиться за адресою вул. Емінеску Михая, 2-площа Центральна, 10 буде розглянута пізніше.

Петицію підписали 302 особи з 250 необхідних.