Приєднати міські школи до "відкритого бюджету шкіл"

ОСВІТА

Прошу керівництво міста звернути увагу на ініціативний проект "відкритий бюджет шкіл" https://openschool.in.ua , та приєднати всі загальноосвітні навчальні заклади до даної платформи
Платформа дозволить точно і ефективно контролювати надходження , витрати та рух коштів; як бюджетних та благодійних(коштів батьківського комітету), та знизить до мінімуму корупційні ризики.

Відеорепортаж порталу DW (Deutsche Welle)

Шановний Андрію Руслановичу!

Управління освіти Чернівецької міської ради у Вашій присутності розглянуло електронну петицію №51 «Про приєднання міських шкіл до «відкритого бюджету шкіл» та повідомляє, що на основі умов виконання меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю між управлінням освіти Чернівецької міської ради та Херсонським обласним благодійним фондом «Об'єднання», щодо впровадження веб-платформи «Єдина система відкрити бюджетів закладів освіти м. Чернівці» буде сприяти у впровадженні вищезазначної Системи. Провадження проекту забезпечить відкритість та доступність інформації про надходження і виконання бюджетних коштів, благодійної допомоги, зменшить корупційні ризики при їх використанні.
Перші кроки управлінням освіти вже зроблені, 22.03.2019 року відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти, де відбулася зустріч з представником громадської організації «Об'єднання», координатором проекту «Єдина система відкрити бюджетів закладів освіти м. Чернівці» Ольгою Обершт, яка розповіла про суть проекту та його переваги.
Петицію буде винесено на розгляд Чернівецької міської ради про дату розгляду Вам буде повідомлено.
За результатами розгляду електронної петиції та відповідно до рішення, яке буде прийняте Чернівецькою міською радою управління освіти розробить стратегію щодо залучення всіх закладів освіти міста для ефективної роботи Системи.

13.05.2019
Шановний Андрію Руслановичу!
Інформуємо, що управління освіти Чернівецької міської ради вносить у червні на розгляд сесії Чернівецької міської ради проект рішення «Про розгляд електронної петиції № 51 гр. Сидорчука А.Р. щодо приєднання міських шкіл до «Відкритого бюджету шкіл» на веб-порталі openschool.in.ua», який передбачає:
1. Підтримати електронну петицію щодо приєднання міських шкіл до проекту «Відкритий бюджету шкіл» на веб-порталі openschool.in.ua.
2. Зобов'язати управління освіти міської ради сприяти у провадженні веб-платформи «Єдина система відкритих' бюджетів закладів освіти м. Чернівці» в закладах загальної середньої освіти, здійснювати контроль за оперативним висвітленням у цій системі інформації щодо надходження та використання благодійної допомоги, бюджетного фінансування, запланованих та виконаних завдань та іншої документації, що стосується фінансування закладів освіти.
Міська рада розглядає електронну петицію за участю її автора або уповноваженої ним особи. Про точну дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

22.07.2019
Шановний Андрію Руслановичу!
Інформуємо, що управлінням освіти Чернівецької міської ради 28.05.2019 р. оприлюднено проект рішення «Про розгляд електронної петиції № 51 гр. Сидорчука А.Р. щодо приєднання міських шкіл до «Відкритого бюджету шкіл» на веб-порталі openschool.in.ua», який планується на розгляд сесії Чернівецької міської ради в червні.
Нагадуємо про те, що міська рада розглядає електронну петицію за участю її автора або уповноваженої ним особи. Про точну дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

Петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.