+ ще 184 громади!

Забезпечити освітлення стадіонів, спортивних і дитячих майданчиків

ІНШІ

Прошу розглянути можливість включення стадіонів, спортивних та дитячих майданчиків у систему вуличного освітлення для забезпечення постійного їх освітлення за бюджетні кошти у темну пору доби.

Річ у тім, що ця інфраструктура є не комерційною, а соціальною, і потребує бюджетної підтримки, як складової системи позитивного виховання та оздоровлення населення, що визнано державою одним з пріоритетів гуманітарної політики.
Більшість стадіонів, спортивних та дитячих майданчиків є комунальними. Проте підтримаються з бюджету або частково, або мінімально. А це не дозволяє, приміром, забезпечити їх освітлення в темну пору року (можливо, наразі до пів ночі, якщо зважати на теперішні потреби економити бюджетні кошти на інші потреби), аби на стадіонах і майданчиках мешканці міста могли оздоровлюватися засобами фізичної культури і спорту, або просто проводити час позитивно.
Зрозуміло, що це прохання стосується лише зовнішнього освітлення, направленого на легкоатлетичні доріжки, майданчики, тренажери тощо, а не підсобних та інших робочих (або відданих під комерційну діяльність) приміщень.
Включивши їх у систему вуличного освітлення, ми би забезпечили освітлення в темну пору року і, відповідно, можливість зробити їх доступнішими для населення.
Це можна розглянути і на прикладі стадіону "Буковина", який є комунальним, але фінансується з бюджету лише частково, тому, виконуючи соціальні функції, мусить шукати можливість заробити на поточне утримання та зарплати (що є проблематичним і зводиться часто до банального "перекладання коштів з однієї "бюджетної кишені" в іншу - тобто оренда стадіону для занять навчальними закладами тощо), а це не сприяє доступності для мешканців міста у вечірній час (не вистачає коштів на оплату електроенергії і т.п.). А так світло, направлене на доріжки (де мешканці міста активніше бігають якраз у вечірній час), і на міні-футбольний майданчик, де також оздоровлюються чернівчани, буде включатися автоматично, разом із включенням вуличного освітлення.

З повагою, Георгій Мазурашу,
директор обласного центру "Спорт для всіх",
член Спілки журналістів України,
активіст оздоровчого руху

Дата створення:

Станом на 23 жовтня петицію підписали 100 осіб з 250 необхідних.