Розмістити зупинку громадського транспорту по вулиці Небесної Сотні біля ТРЦ «Freedom»

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Доброго дня! Звертаюсь до міського голови міста Чернівці, депутатів та населення, з проханням підтримати цю петицію.
Прошу розмістити зупинку громадського транспорту, а саме маршруток номер 5, 29, 5а на вулиці Небесної сотні 21а ( біля Трц «Freedom»).
Раніше, біля Тк Формаркет була зупинка, що було дуже зручно. Після того, як ця зупинка була відмінена, відстань між зупинками стала дуже велика (Політаєва - Небесної сотні з іншого боку Проспекта).
Наприклад, щоб потрапити в Тк Формаркет, Трц «Freedom» в кінці кінців на територію психлікарні приходиться переходити через проїзжу частину Проспекту незалежності, де постійно збивають пішоходів, також із за цього через вулицю переходить значний потік людей, що спричинює додаткові «пробки».
Візуально оглянувши можливе місце зупинки, бачу єдиний варіант, одразу біля Трц «Freedom» є можливість зробити « карман» для зупинки маршрутних таксі.

Зробимо наше місто зручнішим та безпечнішим для населення. Дякую!

Шановний Олексію Сільвестровичу!
Електронна петиція №68 з приводу розміщення зупинки громадського транспорту на вул. Небесної Сотні біля ТРЦ «Фрідом», що набрала 252 голоси, була попередньо розглянута працівниками департаменту житлово-комунального господарства міської ради з виходом на місце за Вашою участю.
Під час обстеження встановлено, що відстань від запропонованого місця влаштування зупинки біля ТРЦ «Фрідом» до існуючої зупинки на вул. Небесної Сотні в районі перехрестя з проспектом Незалежності становить до 200 метрів, а до зупинки в районі вул.Полетаєва- до 350 метрів.
Згідно з Правилами розміщення та обладнання зупинок міського електро та автомобільного транспорту, будівельних норм, дальність пішохідних підходів до найближчих зупинок у загальноміському центрі та в житлових районах багатоповерхової забудови повинна складати від 250 до 500 метрів. Тобто, відстань від ТРЦ «Фрідом» до існуючих на вул. Небесної Сотні зупинок громадського транспорту не перевищує допустимі норми.
Крім того, в зв'язку з завантаженістю вул. Небесної Сотні необхідно за рахунок тротуару влаштувати заїзну «кишеню» довжиною не менше 40 м і шириною - 3 м., що виконати біля ТРЦ «Фрідом» немає можливості.
Відповідно до пункту 2.24. вказаних Правил у разі, якщо місцеві умови не дають змоги влаштувати «кишеню» на зупинці міського транспорту, її слід розміщувати на відстані не менше 100 м від перехрестя.
З урахуванням вище викладеного, дане питання планується розглянути за Вашою участю на комісії з питань роботи громадського .транспорту та безпеки дорожнього руху в травні поточного року, про що Вас буде поінформовано додатково.

05.06.2019

Шановний Олексію Сільвестровичу!

Електронна петиція №68 з приводу розміщення зупинки громадського транспорту на вул. Небесної Сотні біля ТРЦ «Фрідом», що набрала 252 голоси, додатково була розглянута 24.05.2019 року на засіданні постійно діючої комісії з питань організації безпеки дорожнього руху.
Рішенням даної комісії не підтримано порушене Вами питання, оскільки немає технічної можливості влаштувати заїзну кишеню для зупинки громадського транспорту, що створюватиме перешкоди для учасників дорожнього руху.
Крім того, згідно з Правилами розміщення та обладнання зупинок міського електро та автомобільного транспорту, будівельних норм, дальність пішохідних підходів до найближчих зупинок у загальноміському центрі та в житлових районах багатоповерхової забудови повинна складати від 250 до 500 метрів. Тобто, відстань від ТРЦ «Фрідом» до існуючих на вул. Небесної Сотні зупинок громадського транспорту не перевищує допустимі норми.

Петицію підписали 252 особи з 250 необхідних.