Придбання та встановлення спеціалізованого ігрового майданчика для дітей інвалідів на землі що належить Чернівецькій громаді

Чернівецька міська організація Соціалістичної партії України, звертається до депутатів Чернівецької міської ради, міського голови, з проханням не закривати очі на проблеми сімей, де є діти інваліди та пропонує віднайти кошти з міського бюджету на придбання та встановлення спеціалізованого ігрового майданчику, який розташований на території «обласного центру медико- соціальної реабілітації дітей з органічним урадженням нервової системи», за адресою м. Чернівці. Бульвар Героїв Крут 11.
Головна мета - подарувати радість спілкування та допомогти у розвитку дітям з особливими потребами, якісно проводити реабілітацію дітей. Спеціально вироблені гойдалки, безпече гумове покриття та розвиваючі конструкції призначені для дітей різного віку. Усі гойдалки знаходитимуться у вільному доступі і для інших дітей, що дозволить дітям інвалідам відчувати себе повноціними і рівними серед інших дітей.
Дана петиція вже публікувалася, однак відповідь перенаправлена на обласну державну адміністрацію. Однак повідомляяємо вам, що земля на який має бути розташований дитячий майданчик, належить громаді міста Чернівці і підпорядкована Чернівецькій міській раді.

Шановний Дмитре Степановичу!
Електронна петиція № 114 з приводу придбання та встановлення спеціалізованого ігрового майданчика для дітей інвалідів на бульварі Героїв Крут, 11, що набрала 254 голоси, була попередньо розглянута спільно з представниками департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради: директором Собко М.С., першим заступником директора, начальником управління капітального будівництва Маковійчук В.Д., заступником директора, начальника управління земельних ресурсів Гаврилици М.Я., заступника начальника управління капітального будівництва, начальника економічно -виробничого відділу Івончак Н.Н., юридичного управління міської ради : заступника начальника відділу правового забезпечення питань земельних відносин та будівництва Баланецького О.Д. за Вашою участю.
Було обговорено наступне:
1. Доведено інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що земельна ділянка площею 0,9794 га за адресою бульвар Героїв Крут, 11 з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров'я закріплена з правом постійного користування за Правокористувачами : Обласна комунальна установа «Обласний центр «медико-соціальної реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи» та Буковинський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина». Правоволодільцем речового права на зазначену земельну ділянку є територіальна громада міста Чернівців.
2. Проінформовано про відповідь фінансового управління міської ради по суті петиції щодо відсутності правових підстав за рахунок міського бюджету виконувати роботи по улаштуванню спеціалізованого майданчика на земельній ділянці, закріпленій в користування за суб'єктом господарювання обласного підпорядкування.
Дійшли до згоди щодо підтримки ініціативи петиції та враховуючи статус земельної ділянки вирішили про необхідність звернення автору петиції до Правокористувача про підтвердження дозволу на розміщення спеціалізованого ігрового майданчика для дітей інвалідів на земельній ділянці за адресою бульвар Героїв Крут, 11..
В свою чергу, на виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради № 312/21 від 02.02.2017 року «Про розгляд електронних петицій» департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради буде підготовлений проект рішення міської ради для розгляду на черговому сесійному засіданні міської ради. Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.