Реконструкція Костелу Пречистого Серця Ісуса

Прошу керівництво міста звернути увагу на проблему реконструкції однієї з візитних карток регіону , яка зараз перебуває в жахливому. жалюгідному стані ,а саме -"Костелу Пречистого Серця Ісуса ". Іноземним туристам буквально мову відбирає, коли вони бачать наш розвалений храм, який руйнується з року в рік з байдужим відношенням міської влади.
Питання реконструкції храму гостро стоїть на часі, і намою думку для рішення цієї проблеми мють скоординувати зусилля , як міське ,так і обласне керівницто. Доцільно було б залучити крім бюджетних коштів, також міжнародні фонди та організації (Європейський банк реконструкції та розвитку "ЄБРР", Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) ,чиї профінансовані гранти і проекти для України , міське керівництво, грубо кажучи "проспало",), Також можливе залучення урядової допомоги, допомоги благодійних фондів, волонтерів ,благодійних внесків, краудфандингових платформ ( як це було з Підгорецьким замком) http://tvoemisto.tv/news/aktyvisty_zibraly_groshi_na_remont_pidgoretskogo_zamku_90509.html
Прошу не залишатись байдужими стосовно питання збереження культурної спадщини рідного міста, !

Шановний Андрію Руслановичу!
25.07.2019 p. відбувся розгляд електронної петиції №154 щодо реконструкції однієї із візитних карток регіону, пам'ятки архітектури та містобудування місцевого значення - Римо-католицький костел «Серце Ісуса», 1892-1894 pp., взятої на облік рішенням Чернівецького облвиконкому від 05.08.1982 р. № 261 за участі представників відділу охорони культурної спадщини, департаменту розвитку, громади Костелу Пречистого Серця Ісуса та ініціатора петиції.
Інформуємо, що рішенням 66 сесії міської ради VII скликання від 20.12.2018р. №1580 затверджено II етап Комплексної Програми збереження історичної забудови М.Чернівців на 2019-2020 роки. Рішенням збільшено обсяг коштів на ремонтно-реставраційні роботи, назва заходу «Протиаварійні та ремонтно-реставраційні роботи».
Відділом охорони культурної спадщини буде підготовлено проект рішення на жовтень місяць поточного року з пропозиціями виділити кошти на проведення конструктивного обстеження будівлі пам'ятки, в частині «Інженерно-геологічні вишукування».

15.11.2019
Шановний Андрію Руслановичу!
В доповнення до попереднього листа щодо розгляду електронної петиції №154 стосовно реконструкції пам'ятки архітектури та містобудування місцевого значення - Римо-католицький костел «Серце Ісуса», 1892-1894 pp. та виділення коштів на проведення конструктивного обстеження будівлі пам'ятки, в частині «Інженерно-геологічні випгукування», інформуємо.
Департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради підготовлено технічне завдання на надання послуг з розробки складової містобудівної документації - карти інженерно-будівельної оцінки по сприятливості для будівництва (геологорозвідувальні роботи та направлено на розгляд тендерного комітету міської ради лист з проханням провести торги на закупівлю зазначених послуг.
Кошторисна вартість закупівлі становить 1140000 грн.00коп. (один мільйон грн. сто сорок тисяч 00 коп.)
Геологорозвідувальні роботи заплановано провести на території Шевченківського району міста Чернівців, зокрема на території костелу.