Реконструкція Костелу Пречистого Серця Ісуса

Прошу керівництво міста звернути увагу на проблему реконструкції однієї з візитних карток регіону , яка зараз перебуває в жахливому. жалюгідному стані ,а саме -"Костелу Пречистого Серця Ісуса ". Іноземним туристам буквально мову відбирає, коли вони бачать наш розвалений храм, який руйнується з року в рік з байдужим відношенням міської влади.
Питання реконструкції храму гостро стоїть на часі, і намою думку для рішення цієї проблеми мють скоординувати зусилля , як міське ,так і обласне керівницто. Доцільно було б залучити крім бюджетних коштів, також міжнародні фонди та організації (Європейський банк реконструкції та розвитку "ЄБРР", Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) ,чиї профінансовані гранти і проекти для України , міське керівництво, грубо кажучи "проспало",), Також можливе залучення урядової допомоги, допомоги благодійних фондів, волонтерів ,благодійних внесків, краудфандингових платформ ( як це було з Підгорецьким замком) http://tvoemisto.tv/news/aktyvisty_zibraly_groshi_na_remont_pidgoretskogo_zamku_90509.html
Прошу не залишатись байдужими стосовно питання збереження культурної спадщини рідного міста, !

Шановний Андрію Руслановичу!
25.07.2019 p. відбувся розгляд електронної петиції №154 щодо реконструкції однієї із візитних карток регіону, пам'ятки архітектури та містобудування місцевого значення - Римо-католицький костел «Серце Ісуса», 1892-1894 pp., взятої на облік рішенням Чернівецького облвиконкому від 05.08.1982 р. № 261 за участі представників відділу охорони культурної спадщини, департаменту розвитку, громади Костелу Пречистого Серця Ісуса та ініціатора петиції.
Інформуємо, що рішенням 66 сесії міської ради VII скликання від 20.12.2018р. №1580 затверджено II етап Комплексної Програми збереження історичної забудови М.Чернівців на 2019-2020 роки. Рішенням збільшено обсяг коштів на ремонтно-реставраційні роботи, назва заходу «Протиаварійні та ремонтно-реставраційні роботи».
Відділом охорони культурної спадщини буде підготовлено проект рішення на жовтень місяць поточного року з пропозиціями виділити кошти на проведення конструктивного обстеження будівлі пам'ятки, в частині «Інженерно-геологічні вишукування».