Заборона будівництва Церкви На проспекті

ЕКОЛОГІЯ

Прошу заборонити будівництво церкви на Проспекті Незалежності 92 . Замість церкви висадити дерева . І облаштувати гарний сквер для відпочинку молодих мам з колясками та людей бальзаківського віку .
Хочу звернути вашу увагу на тому ,що церква у цьому місці буде заважати жильцям будинків прилеглих будинків дзвонами та шумом різних автомобілів . Так як у багатьох сімей є маленькі діти яким цей шум буде заважати . А також молодим матерям небуде де гуляти з дітьми . Та ми згідні на те , щоб православна церква будувала не церкву а маленьку капличку де була обувна майстерня . Прошу взяти до уваги мої прохання та жильців прилеглих будинків .

Шановний Віталію Валентиновичу!

Чернівецька міська рада 05.03.2019р розглянула петиції №№316, 326, 320, які стосувалися подальшого використання земельної ділянки між будинками №90-94 та №92-А на проспекті Незалежності. Було взято до уваги, що думки членів територіальної громади стосовно подальшого використання цієї ділянки розділилися. Частина громадян вважає, що на цьому місці потрібно облаштувати громадський простір – сквер відпочинку та дозвілля, дитячий майданчик, інша частина пропонує дати дозвіл на будівництво культової споруди. З огляду на таку ситуацію міська рада вирішила провести громадські слухання з питання забудови земельної ділянки за адресою проспект Незалежності, 92 (рішення міської ради від 05.03.2019р. №1633). Організацію виконання рішення було покладено на департамент містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради.
05.08.2019 року в сесійній залі Чернівецької міської ради відбулися громадські слухання з обговорення питання забудови земельної ділянки за адресою проспект Незалежності, 92. На цих слуханнях також розглядали вимогу електронної петицію №166 стосовно заборони будівництва церкви на просп. Незалежності, 92.
Учасники громадських слухань більшістю голосів висловилися проти будівництва церкви (культової споруди) на земельній ділянці за адресою просп.Незалежності, 92 в м.Чернівці та запропонували міській раді цю земельну ділянку внести до переліку парків та скверів м. Чернівці, передбачити кошти на благоустрій цього скверу.
Пунктом 2.1. розділу 5 Положення про громадські слухання в місті Чернівцях, який є додатком до Статуту територіальної громади міста Чернівців, затвердженого рішенням Чернівецької міської ради від 25.09.2015 року №1726, зі змінами внесеними рішенням від 08.08.2017 року №799 зазначено, що пропозиції, викладені в протоколі громадських слухань, розглядаються на найближчому відкритому засіданні міської ради та/або її виконавчого комітету (залежно від того, до кого вони скеровані) за обов’язкової участі ініціаторів громадських слухань, яким надається слово для виступу.
Враховуючи вищевикладене, департамент готує проект рішення на розгляд сесії Чернівецької міської ради, в якому пропонується земельну ділянку за адресою проспект Незалежності, 92 орієнованою площею 0,2200 га внести до переліку парків і скверів м. Чернівці. Департаменту житлово-комунального господарства міської ради у проекті рішення рекомендують внести у програму «Комфортне місто» роботи з облаштування скверу за адресою проспект Незалежності, 92, виготовити проект благоустрою цього скверу та презентувати його мешканцям мікрорайону, спільно з фінансовим управлінням міської ради передбачити у бюджеті на 2020 рік грошові кошти на виконання цих робіт.
Про дату та час розгляду вищевказаного питання Чернівецькою міською радою Вас буде проінформовано додатково.