Сквер по Проспекту Незалежності92

Ділянку землі з рідкісними породами дерев, в спальному районі Проспекта Незалежності 92, позбавили статусу сквера, для того, щоб мати змогу розпочати будівництво, думку місцевої громади спитати забули, а може забили на думку місцевих жителів. Прошу ВСІХ НЕ БАЙДУЖИХ підтримати та проголосувати за повернення земельній ділянці статусу сквера з природно-охоронною територією місцевого значення, а також обов'язкового перерахування та внесення дерев в держреєстр

Шановний Олександре Іллічу !

Електронну петицію №182 стосовно влаштування скверу на земельній ділянці за адресою проспекті Незалежності, 92 розглянули фахівці управління містобудування та архітектури департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради.
Міська рада вже розглядає петиції з аналогічними вимогами, зокрема петицію №316 громадянина Килимника Л.В. щодо заборони будівництва церкви на проспекті Незалежності та петицію №320 громадянина Васильєва Є.В. щодо облаштування на земельній ділянці між будинками №90-94 і будинком №92-А на проспекті Незалежності скверу для відпочинку та дозвілля, дитячого майданчика.
За результатами розгляду зазначених петицій 05.08.2019 року в сесійній залі Чернівецької міської ради відбулися громадські слухання з обговорення питання забудови земельної ділянки за адресою проспект Незалежності, 92. Учасники громадських слухань більшістю голосів висловилися проти будівництва церкви (культової споруди) на земельній ділянці за адресою просп.Незалежності, 92 в м.Чернівці та запропонували міській раді цю земельну ділянку внести до переліку парків та скверів м. Чернівці, передбачити кошти на благоустрій цього скверу.
Пунктом 2.1. розділу 5 Положення про громадські слухання в місті Чернівцях, який є додатком до Статуту територіальної громади міста Чернівців, затвердженого рішенням Чернівецької міської ради від 25.09.2015 року №1726, зі змінами внесеними рішенням від 08.08.2017 року №799 зазначено, що пропозиції, викладені в протоколі громадських слухань, розглядаються на найближчому відкритому засіданні міської ради та/або її виконавчого комітету (залежно від того, до кого вони скеровані) за обов’язкової участі ініціаторів громадських слухань, яким надається слово для виступу.
Враховуючи вищевикладене, департамент МБКіЗВ підготував та 26.09.2019р. оприлюднив на сайті міської ради проект рішення «Про визнання такими, що втратили чинність окремі рішення міської ради щодо забудови земельної ділянки за адресою проспект Незалежності, 92», в якому пропонується земельну ділянку за адресою проспект Незалежності, 92 орієнованою площею 0,2200 га внести до переліку парків і скверів м. Чернівці. Департаменту житлово –комунального господарства міської ради у проекті рішення рекомендують внести у програму «Комфортне місто» роботи з облаштування скверу за адресою проспект Незалежності, 92, виготовити проект благоустрою цього скверу та презентувати його мешканцям мікрорайону, спільно з фінансовим управлінням міської ради передбачити у бюджеті на 2020 рік грошові кошти на виконання цих робіт.
Про дату та час розгляду вищевказаного питання Чернівецькою міською радою Вас буде проінформовано додатково.

17.10.2019
Шановний Олександре Іллічу !
В додаток до листа від 16.09.2019р. щодо розгляду електронної петиції №182 про влаштування скверу на земельній ділянці за адресою проспект Незалежності, 92, інформуємо.
За результатами розгляду всіх електронних петицій стосовно будівництва і влаштування скверу на проспекті Незалежності, 92, беручи до уваги громадські слухання від 05.08.2019р. з обговорення питання забудови земельної ділянки за адресою проспект Незалежності, 92, повідомляємо, що міською радою прийнято відповідне'рішення від 26.09.2019р. №1850:

1. Визнати такими, що втратили чинність:

1.1. Пункт 1.2 рішення міської ради VІІ скликання від 06.11.2018р. №1504 «Про розгляд звернень юридичних осіб щодо надання дозволів на складання проектів відведення, зміну цільового призначення земельних ділянок» щодо надання Управлінню Кіцманської єпархії Української православної церкви Київського патріархату дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки, орієнтовною площею 0,135га, в постійне користування за рахунок земель запасу міста для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій (код 03.04) за адресою проспект Незалежності, 92, (підстава:)

1.2. Пункт 1.4 рішення міської ради VІІ скликання від 06.11.2018р. №1506 «Про внесення змін і доповнень до переліку парків та скверів у місті Чернівцях, затвердженого рішенням міської ради VI скликання від 29.05.2014р. №1233» щодо вилучення із додатка 2 пункту 47 щодо розташування скверу на проспекті Незалежності, 92, площею 0,2200га (підстава:)

2. Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради замовити розробку ескізного проекту на реконструкцію і благоустрій скверу за адресою проспект Незалежності, 92 та представити його на обговорення мешканцям мікрорайону.

3. Департаменту житлово-комунального господарства міської ради внести зміни в програму «Комфортне місто», а саме включити роботи з благоустрою скверу за адресою проспект Незалежності, 92 передбачивши при цьому кошти на 2020 рік для виготовлення проектно-кошторисної документації.

Ознайомитись з рішенням міської ради від 26.09.2019р. №1850 «Про визнання такими, що втратили чинність окремі рішення міської ради щодо забудови земельної ділянки за адресою проспект Незалежності, 92» Ви можете на офіційному вебпорталі Чернівецької міської ради в мережі Інтернет.