Облаштування майданчика за адресою Авангардна, 15

Облаштування майданчика за адресою Авангардна,15. Майданчик, який знаходиться на розі вулиці Сосюри та Авангардної не пристосований для ігор дітей взагалі: відсутня огорожа, яка б відділяла його від проїжджої дороги, елементарна дитяча ігрова зона теж відсутня. Крім того, тут знаходяться сміттєві баки, які не відгороджені і часто є переповненими. Сморід, велика кількість сміття поза смітниками, бруд та бомжі, які риються в цих смітниках - ось що бачать наші діти, які проживають в будинку, навпроти даного майданчика. В 2017 році вже подавалася петиція на облаштування даної території . 261 мешканець проголосував за неї! Вимагаємо не ігнорувати звернення чернівчан та виділити кошти на облаштування даного майданчика. Встановити огорожу навколо майданчика, облаштувати окремо місце під смітники та облаштувати ігрову зону для дітей.

Шановна Зоряно Володимирівно!

Електронна петиція № 189 щодо облаштування дитячого майданчика на розі вулиць Авангардна та В. Сосюри, яка набрала 263 голоси, за Вашою участю з виходом на місце 17.09.2019 року попередньо розглянули фахівці департаменту житлово-комунального господарства, департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин, управління контролю за благоустроєм міста міської ради із залученням директора ПП «Порядок в домі» Чернецького Б.А. та депутата міської ради Яринича М.Ф.
Земельна ділянка орієнтованою площею 0,05 га за адресою Авангардна, 1 внесена до Переліку дитячих майданчиків міста Чернівці рішенням 14 сесії XXIV скликання від 25.09.2003 року № 297.
Інформуємо,що відповідно до пункту 8. «Дитячі майданчики» розділу 6. «Благоустрій прибудинкових територій» Державних будівельних норм України. ДБН Б.2.2-5:2011 «Благоустрій територій» дитячі майданчики треба озеленювати посадками дерев і кущів, обсаджувати по периметру смугою зелених насаджень. Дерева із східного і північного боку майданчика треба висаджувати не ближче, ніж 3 м, а з північного та західного боку - не ближче, ніж 1 м від краю майданчика до вісі дерева. На дитячих майданчиках заборонено висаджування дерев з колючками, а також рослин з отруйними плодами. Таким чином, влаштування огорожі навколо дитячих майданчиків діючими будівельними нормами не передбачено.
За результатами попереднього розгляду петицію вирішено підтримати та за умови дольової участі мешканців прилеглих будинків частково замінити старе непрацююче обладнання, влаштувати покриття майданчика не з гумового, а менш затратного матеріалу. Для більш сучасного благоустрою майданчика, забезпечення його освітленням та ігровими конструкціями мешканцям запропоновано підготувати проект для участі у програмі Бюджету ініціатив чернівчан.
Для забезпечення належного санітарного стану майданчика та прилеглої до нього території директор ПП «Порядок в домі» зобов'язався забетонувати та огородити контейнерний майданчик для сміттєвих баків.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради № 312/21 від 02.02.2017 року «Про розгляд електронних петицій» департамент житлово-комунального господарства міської ради готує проект рішення міської ради про розгляд зазначеної петиції. Про дату та час розгляду петиції на засіданні міської ради Вас буде повідомлено додатково.

11.11.2019
За результатом розгляду електронної петиції № 189 щодо облаштування дитячого майданчика на розі вулиць Авангардна та В. Сосюри, яка набрала 263 голоси, додатково інформуємо, що департаментом житлово-комунального господарства міської ради підготовлено на розгляд чергової сесії Чернівецької міської ради проект рішення «Про розгляд електронної петиції №186 гр. Корчинської 3-В. щодо облаштування дитячого майданчика за адресою вул. Авангардна, 1»
Про результат розгляду Вас буде поінформовано додатково.

Петицію підписали 263 особи з 250 необхідних.