Створення терапевтичного відділення в мікрорайоні Будівельників-Миру.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

У мікрорайоні Хабаківка проживає близько п’яти тисяч мешканців, які змушені звертатися за первинною медичною допомогою до поліклінік міста, які розташовані за 5 км. від нашого мікрорайону.
В Україні триває трансформація системи охорони здоров`я, в якій первинна ланка медицини має бути територіально та фінансово наближена до пацієнта. Територіальна наближеність пацієнта від терапевта, сімейного лікаря впливає на бажання своєчасно реагувати на проблеми зі здоров’ям. Тому цією петицією просимо забезпечити мікрорайон Будівельників - Миру наданням доступної та якісної первинної та консультаційно- діагностичної допомоги мешканцям нашого мікрорайону.
Ми сподіваємось , що влада знайде необхідне приміщення для того, щоб мешканці отримали медичну допомогу , якомога наближено до місця свого проживання.

Шановна Аліно Миколаївно!

Питання забезпечення мешканців мікрорайону «Хабаківка» (район вулиць Будівельників, Миру, Текстильників, Винниченка та прилеглих вулиць) доступною, якісною медичною допомогою та медичними послугами, які гарантовані державою на первинному рівні, перебуває на контролі у КНП «Міська поліклініка № 1». Зокрема, КНП «Міська поліклініка № 1» проводить організаційні заходи для створення у цьому районі терапевтичного відділення, яке б надавало первинну медичну допомогу майже 5 тисячам дорослого населення цього мікрорайону.
Пунктом 4 розділу ІІ наказу Міністерства охорони здоров'я України від 19.03.2018 № 504 «Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги» обумовлено, що оптимальний обсяг практики ПМД становить: одна тисяча вісімсот осіб на одного лікаря загальної практики – сімейного лікаря; дві тисячі осіб на одного лікаря-терапевта; дев’ятсот осіб на одного лікаря-педіатра.
Станом на 01.10.19 р. з дорослого населення мікрорайону «Хабаківка» декларації з лікарями-терапевтами КНП «Міська поліклініка №1» заключило 2311 осіб, що становить 46%. Робота з укладання декларацій триває.
Враховуючи кількість дорослого населення мікрорайону «Хабаківка», для створення терапевтичного відділення необхідно приміщення для 2-х лікарів-терапевтів, 2-х сестер медичних, процедурний кабінет, приміщення для очікування та санвузол.
Міський голова Олексій Каспрук звернувся до голови Чернівецької обласної ради з проханням розглянути можливість надання приміщень площею 80 кв. м. у будівлі за адресою провул. Текстильників,1, яка перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області. у позичку КНП «Міська поліклініка» №1» Чернівецької міської ради з цільовим використанням - для розміщення терапевтичного відділення.
Одночасно департамент розвитку міської ради вишукує інші приміщення у цьому мікрорайоні, де можна було б розмістити терапевтичне відділення КНП «Міська поліклініка» №1».
Про відповідь Чернівецької обласної ради та результати роботи департаменту розвитку міської ради щодо пошуку приміщення для розміщення терапевтичного відділення автора буде повідомлено.
Після визначення приміщення для розміщення терапевтичного відділення КНП «Міська поліклініка» №1» у мікрорайоні «Хабаківка» електронна петиція буде внесена на розгляд виконавчого комітету Чернівецької міської ради.