Скасування рішення щодо БУДІВНИЦТВА КАПЛИЦІ (церкви) посеред ПЛОЩІ ПРЕСВЯТОЇ МАРІЇ

Згідно з рішенням Чернівецької міської ради передбачається надання Чернівецькій єпархії Православної церкви України, яка зареєстрована на вулиці Заньковецької, 22, дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки орієнтовною площею 170 кв. м для будівництва та обслуговування культової будівництва та обслуговування культової будівлі – пам’ятної каплиці Успіння Пресвятої Богородиці на площі Пресвятої Марії.

Відповідно до такого рішення та враховуючи розміри в 170 кв. не важко зрозуміти, що дана каплиця (церква) займе ввесь центр площі, де постійно відпочивають туристи, мешканці міста, бігають та катаються дітки, адже в даному районі не так багато зон відпочинку, а при побудові даної споруди навряд така можливість буде.

Саме тому пропоную ВІДМІНИТИ дане РІШЕННЯ та накласти ЗАБОРОНУ на здійснення будь якої нової забудови на площі.

А також провести ремонт даної площі, сходів та модернізувати фонтан, так як дана площа є однією з туристичних перлин нашого міста.

Шановна Анно Василівно!

З приводу Вашої електронної петиції «Скасування рішення щодо будівництва каплиці (церкви) посеред площі Пресвятої Марії» №212 від 08.11.2019р., повідомляємо наступне.
Зазначену електронну петицію 21.11.2019 р. попередньо розглянули фахівці департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин, відділу охорони культурної спадщини, юридичного управління міської ради у Вашій присутності за участю представників Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області, Буковинського православного братства Чернівецької єпархії Православної Церкви України у Чернівецькій області.
За результатами попереднього розгляду юридичне управління підготовило проект рішення «Про розгляд електронної петиції №212 гр. Дутчак А.В. щодо скасування п.1.2. рішення Чернівецької міської ради №1917 від 07.11.2019р. «Про розгляд звернень юридичних осіб щодо надання дозволів на складання проектів відведення земельних ділянок та зміну цільового призначення земельних ділянок», який планується до розгляду на черговій сесії міської ради 19.12.2019 року.
Про більш точну дату та час розгляду петиції Вас буде повідомлено додатково.