Проти спорудження культової будівлі на площі Пресвятої Марії

7 листопада Чернівецька міська рада ухвалила рішення про надання дозволу Чернівецькій єпархії ПЦУ на будівництво каплиці посеред площі Пресвятої Марії.
Ми з мешканцями міста проти спорудження вказаного об’єкту на площі Пресвятої Марії. Оскільки це історична частина міста, а майдан належить до найстаріших міських майданів. Крім всього, це простір громадського дозвілля, який об’єднує людей різних релігійних поглядів та конфесій. Тому ми вважаємо, що недоречно у багатокультурному місті, яке заявляє про толерантність як одну із своїх традиційних цінностей, такий громадський простір прив’язувати до культового об’єкту. На нашу думку, значно доречнішим на цій площі був би фонтанний ансамбль.
Віталій Луменецький

Шановний Віталію Валентиновичу!
Електронна петиція №213 від 11.11.2019р. «Проти спорудження культової будівлі на площі Пресвятої Марії» попередньо розглянута за Вашою участю фахівцями відділу охорони культурної спадщини, департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин, юридичного управління міської ради.
Інформуємо, що аналогічна петиція №212 щодо скасування п.1.2. рішення Чернівецької міської ради №1917 від .07.11.2019 р. «Про розгляд звернень юридичних осіб щодо надання дозволів на складання проектів відведення земельних ділянок та зміну цільового призначення земельних ділянок», автором якої є гр. Дутчак А. В., підготовлена на розгляд грудневої сесії Чернівецької міської ради VII скликання.
За результатами розгляду зазначеної петиції на грудневій сесії буде визначено подальший порядок розгляду міською радою Вашої петиції.