+ ще 164 громади!

Відродити алею, що колись вела від вул. Богуна до залізничного вокзалу

На мапі Чернівців 1911 року є обсаджена деревами алея, якою серпантином можна було спуститися від нинішньої вулиці Богуна до залізничного вокзалу. Колись там був ресторан "Узвишшя Гьобеля" з лавочками та затишними альтанками серед яблуневого саду. Після зсуву 1964 року від алеї залишився тільки невеликий фрагмент. Сад існує до цього часу в занедбаному стані. Нижній вхід зберігся. Сам схил зі столітнім буковим лісом зараз законсервований жахливими прибудовами і недоступний.

Пропоную відновлювати алею, і тим самим відродити для Чернівців забутий старовинний парк!

Коштуватиме це небагато. Немало небайдужих чернівчан вже висловили бажання допомогти відродити парк.

За невеликі кошти, спільними зусиллями ми можемо відродити занедбаний куточок нашого міста, де зможуть гратися діти, гуляти закохані, і зрештою просто відродити колишню красу та затишність Чернівців.

Прошу підтримати!

На Вашу електронну петицію № 478 щодо відновлення алеї від вул.І.Богуна до залізничного вокзалу, інформуємо.
Фахівці ПрАТ «Геотехнічний інститут», департаментів містобудівного комплексу та земельних відносин і житлово-комунального господарства міської ради, КП «Чернівецький виробничий трест зеленого господарства та протизсувних робіт" за Вашою участю з виїздом на місце розглянули можливість відновлення пішохідної алеї, яка у минулому століття поєднувала нинішню вулицю І.Богуна та район залізничного вокзалу.
Вирішено, що зазначена зелена зона в історичній частині міста потребує впорядкування та благоустрою з метою використання як громадський простір. Вважаємо, що до реновації цієї зеленої зони необхідно підійти комплексно, врахувати існуючу містобудівну ситуацію в цьому мікрорайоні, який входить в буферну зону об’єкту ЮНЕСКО, передбачити відновлення існуючих у різні історичні періоди громадських місць – скверів, оглядових майданчиків, алей, інших громадських об’єктів, а також формування можливих нових сучасних туристичних атракцій.
З цією метою при формуванні бюджету міста на 2017 рік Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради надасть бюджетний запит щодо виділення коштів на проведення конкурсу на кращий проект реновації цієї зеленої зони. Після визначення проекту-переможця у міському бюджеті буде передбачено кошти на його реалізацію.

Станом на 03.02.2017 р.
В додаток до листа міської ради від 02.09.2016 року №ко -519/0-01/10 щодо відновлення алеї від вул. І. Богуна до залізничного вокзалу інформуємо наступне.
Управлінням містобудування та архітектури департаменту повторно направлено в фінуправління міської ради бюджетний запит про виділення коштів на проведення конкурсу на кращу проектну пропозицію створення озелененої території з влаштуванням алеї від вул. І. Богуна до вул. Нікітіна.

Петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.