Створення музею на основі колекції Івана Назаровича Снігура

Віділення приміщення для створення музею на основі колекції Івана Назаровича Снігура, етнографа, дослідника, іісторика, фольклориста, краєзнавця, різьбяра, майстра лозоплетіння, письменника, мистецтвознавця, художника, Заслуженого майстра народної творчості України. Почесного громадянина Чернівців.
25 років тому Іван Снігур написав меру Чернівців листа-заповіт, де просив на підставі його колекції зробити музей міста Чернівці.

Електронна петиція №502 від 11.07.2016 року, щодо виділення приміщення для створення музею на основі колекції Івана Назаровича Снігура розглянуто 22.09.2016 року за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Паскаря О.Є., заступника керівника апарату Чернівецької обласної державної адміністрації Шкурідіна О.М., фахівців управління культури міської ради, управління освіти міської ради, відділу охорони культурної спадщини міської ради, департаменту економіки міської ради та за Вашою участю.
За результатами наради було вирішено підготувати проект розпорядження міського голови про створення робочої групи з питання щодо утворення музею на основі колекції Івана Назаровича Снігура.

Станом на 07.11.2016
Для розгляду зазначеного питання розпорядженням Чернівецького міського голови від 30.09.2016 року №511-р створено робочу групу щодо утворення в місті Чернівцях музею на основі колекції Снігура І.Н.
Була проведена велика робота разом з власником щодо оцінки колекції та вибору приміщення для створення музею, але 09.10.2016 року Снігура І.Н. не стало.
На даний час необхідно заново виконати професійний опис, оцінку колекції, визначити приміщення та укласти угоду з власником (спадкоємцем) колекції, оскільки згідно з чинним законодавством спадкоємець може вступити у спадок через півроку.
Враховуючи викладене та зміну обставин, контроль з даного питання залишається за управлінням культури міської ради.

Станом на 29.12.2016
Шановна Тетяно Тадеївно!
Електронна петиція № 502 від 11.07.2016 року, щодо виділення приміщення для створення музею на основі колекції Івана Назаровича Снігура буде розглянута на топонімічній комісії та сесії міської ради.
Робоча група створена розпорядженням Чернівецького міського голови від 30.09.2016 року № 511 -р вирішила, що продовжить свою роботу після того як мине шість місяців з дня смерті Івана Назаровича Снігура. Відтак питання, яке Ви піднімаєте, буде вирішено цією робочою групою.

Станом на 26.06.2017
Шановна Тетяно Тадеївно!
Ваша електронна петиція щодо створення в місті Чернівцях музею на основі колекції заслуженого майстра народної творчості України Снігура Івана Назаровича розглядалася топонімічною комісією міської ради та створеною розпорядженням міського голови від 30.09.2016р № 511-р робочою групою з вивчення питання вказаного вище питання.
В перемовинах з Ольгою Петрівною Снігур отримано остаточну відповідь, яка підтверджується Заповітом покійного про те, що з настанням смерті Івана Назаровича припиняються будь які дії щодо передачі у власність міста його колекції або створення на її основі музею.

Петицію підписали 263 особи з 250 необхідних.