Про перейменування вулиці Горького Максима у м. Чернівці на вулицю Гнатюка Дмитра

Для збереження пам’яті та висловлення вдячності видатному українському співаку (баритону), режисеру, педагогу, Народному артисту України, Герою України Дмитру Михайловичу Гнатюку, вважаємо за необхідне перейменувати вулицю Горького Максима у місті Чернівцях на вулицю Гнатюка Дмитра.
Гнатюк Дмитро Михайлович - народився в українському селі Старосілля (нині село Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області), що на той час входило до складу Королівства Румунії.
Свій професійний і творчий шлях Гнатюк Д. М. розпочинав у місті Чернівцях – актором Чернівецького обласного музично-драматичного театру імені О. Кобилянської.
Його шляхетний артистизм підтримував дух і самоусвідомлення української нації. Ототожненням покоління 1960-тих стали пісні «Два кольори», «Мій Київ», «Пісня про рушник», вперше виконані Дмитром Гнатюком.
Соліст, а згодом - директор Київського театру опери та балету, з 1988 року – художній керівник і головний режисер Національної опери України, лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка.
Нагороджений орденами, медалями, іншими почесними відзнаками. Почесний громадянин міст Києва та Чернівців, Почесний громадянин Чернівецької області.
За дорученням громадської організації «Земляцтво буковинців у місті Києві «Буковина», просимо перейменувати вулицю Горького Максима у м. Чернівцях на вулицю Гнатюка Дмитра.

Шановний Тарасе Васильовичу!

На Вашу електронну петицію щодо перейменування вулиці Горького Максима на вулицю Гнатюка Дмитра, яка набрала більше 250 голосів, повідомляємо, що 14 березня 2017 року в Чернівецькій міській раді відбулися громадські слухання з питання перейменування вулиці Горького Максима на вулицю Гнатюка Дмитра. Учасники слухань підтримали пропозицію про перейменування вулиці Горького Максима на вулицю Гнатюка Дмитра.

07.08.2017
Шановний Тарасе Васильовичу!
Повідомляю, що рішення з питання перейменування вулиці Горького Максима на вулицю Гнатюка Дмитра не приймалося, так як не внесено зміни в Положення щодо найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, мостів, встановлення пам'ятних знаків і меморіальних дощок м. Чернівцях, затвердженого рішенням Чернівецької міської ради №950 від 29.08.2013 року. Відповідно до цього Положення встановлення пам'ятних знаків і меморіальних дощок визначним діячам, присвоєння їхніх імен вулицям, провулкам, іншим об'єктам здійснюється не раніше як через 10 років з дня смерті особи, пам'ять якої увічнюється.

Петицію підписали 271 особа з 250 необхідних.