Відкрити маршрут по вулиці Миру в напрямок центру Чернівців

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Біля аеропорту у Чернівцях з'явився ще один мікрорайон - нові багатоповерхівки збудували на вул. Будівельників та провулку Миру. З кожним роком тут урочисто відкривали нові під'їзди. А раніше на цьому місці були високі чагарники та повно безпритульних собак. Тепер же маємо кілька дитячих майданчиків, місця для стоянок автомобілів. У цих новобудовах живуть молоді сім'ї, в яких є маленькі діти. І одна із найгостріших проблем сьогодні для мешканців цих будинків є відсутність маршруту, яким можна було б доїхати в центральну частину міста. Одна із зупинок, звідки можна доїхати, знаходиться на вулиці Винниченка-Кармелюка. Але в час пік туди практично нереально потрапити, оскільки вони вже їдуть переповненими. Інший вихід - потрібно пішки йти на вулицю Головну, де біля перехрестя з проспектом Незалежності є ще одна зупинка. У кого малі діти - це дуже важко, особливо, у зимову пору. Проблему можна вирішити - запустити новий маршрут вулицею Миру. До прикладу, від аеропорту курсує маршрутка №38. Але вона їде через Південно-Кільцеву. Пропонуємо запустити маршрут 38А - щоб маршрутка їхала від аеропорту по вулиці Миру через Винниченка на Головну і далі за традиційним маршрутом. На вулиці Миру є місця для зупинок. Із відкриттям цього маршруту вирішиться проблема для багатьох жителів цього мікрорайону, оскільки не доведеться ходити на Головну чи на Винничененка-Кармелюка.

Шановний Олександре Юрійовичу!

Вашу електронну петицію № 325 щодо відкриття автобусного маршруту по вулиці Миру в напрямок центру Чернівців розглянули фахівці департаменту житлово-комунального господарства.
Повідомляємо, що відповідно до діючого законодавства в сфері автомобільного транспорту закорочення або продовження автобусного маршруту рахується як відкриття нового автобусного маршруту.
Формування автобусної мережі міста здійснюється за принципом забезпечення автобусним сполученням мешканців околиць та спальних районів з центральною частиною міста. При цьому дальність підходів до найближчих зупинок громадського транспорту у житлових районах згідно з ДБН 360-92 не повинна перевищувати допустимі норми, які складають 450-600 метрів.
Для мешканців вулиць Винниченка та Миру транспортне сполучення з центральною частиною міста забезпечує автобусний маршрут №9 «з-д. Гравітон – площа Соборна».
Разом з тим, у зв’язку із забудовою багатоповерховими будинками вулиці Будівельників і суттєвим збільшенням кількості населення наявного громадського транспорту недостатньо для забезпечення потреб мешканців цього мікрорайону. Тому департамент житлово-комунального господарства розробив зміни в схему руху автобусного маршруту №38 «Міжнародний аеропорт Чернівці – ТЦ Епіцентр», спрямувавши рух автобусів по вулицях Миру, Авангардній, Миргородській, Кармелюка, Винниченка, Проспект Незалежності, Головній, Гагаріна та вулиці Хотинській.
На виконання протокольного рішення міської ради від 02.02.2017 року №312/21 «Про розгляд електронних петицій» зареєстровану на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради електронну петицію №325 буде внесено на розгляд сесії міської ради. Департамент житлово-комунального господарства готує відповідний проект рішення міської ради, в якому зазначену петицію пропонується підтримати.
В проекті рішення пропонується доручити Департаменту житлово-комунального господарства в умовах конкурсу з визначення перевізників для обслуговування маршруту №38, який тепер буде рухатися по вул. Миру, Авангардній, Миргородській, Кармелюка, Винниченка, Проспект Незалежності, Головній, Гагаріна та вулиці Хотинській, передбачити необхідну кількість транспортних засобів для забезпечення більш комфортних умов для мешканців вулиці Миру і прилеглих вулиць.
Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

22.12.2017
Шановний Олександре Юрійовичу!
Додатково до листа Чернівецької міської ради від 24.11.2017р. №КО-522/0-01/10е щодо розгляду на сесії міської ради Вашу електронну петицію №325 стосовно відкриття автобусного маршруту по вулиці Миру в напрямок центру Чернівців повідомляємо, що зареєстровану на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради електронну петицію №325 внесено на розгляд сесії міської ради, яка відбудеться в січні 2018 року.

02.02.2018
Додатково повідомляємо, що згідно з рішенням міської ради від 25.01.2018р. №1085 підтримано електронну петицію №325 щодо відкриття автобусного маршруту по вулиці Миру в напрямок центру Чернівців.
Копія рішення в додатку.

Петицію підписали 262 особи з 250 необхідних.