Про неприпустимість зміни міського автобусного маршруту № 38

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

У зв’язку з майбутнім розглядом на сесії Чернівецької міської ради електронної петиції № 325 щодо відкриття міського автобусного маршруту по вулиці Миру в напрямку до центру міста, просимо депутатів міської ради не підтримувати проект рішення, сформульований департаментом житлово-комунального господарства. Якщо у згадуваній вже петиції № 325 її автор Хмель О.Ю. просить міську раду запровадити маршрут №38а для задоволення транспортних потреб мешканців вулиць Винниченка та Миру, то у редакції департаменту йдеться про зміну схеми руху маршруту №38. Таким чином, згідно оприлюдненого проекту рішення, без жодного пасажирського транспорту залишаються мешканці частини вулиці Південно-Кільцевої, Проектної та Миколаївської, на яких розміщені багато промислових та торговельних підприємств, а також Будівельний ліцей. Просимо депутатів, при розгляді проекту рішення зважити на ці обставини та не вирішувати транспортні проблеми частини мешканців міста за рахунок інших чернівчан.

Шановна Маріє Миколаївно!

Вашу електронну петицію №394 щодо неприпустимості зміни міського автобусного маршруту №38 розглянули фахівці департаменту житлово-комунального господарства за Вашою участю.
Повідомляємо, що формування автобусної мережі міста здійснюється за принципом забезпечення автобусним сполученням мешканців околиць та спальних районів з центральною частиною міста. При цьому дальність підходів до найближчих зупинок, громадського транспорту у житлових районах згідно з ДБН 360-92 не повинна перевищувати допустимі норми, які складають 450-600 метрів.
Для мешканців вулиць Лесина, Миколаївської та Миру транспортне сполучення з центральною частиною міста забезпечує автобусний маршрут №38 «Міжнародний аеропорт Чернівці - ТЦ Епіцентр».
Разом з тим, схема вказаного автобусного маршруту пролягає через нерегульований залізничний переїзд на вулиці Лесина, що впливає на безпеку перевезень пасажирів та суперечить законодавству в сфері організації регулярних пасажирських перевезень. Тому, департаментом житлово-комунального господарства розроблено зміни в схему руху автобусного маршруту №38 «Міжнародний аеропорт Чернівці - ТЦ Епіцентр», спрямувавши рух автобусів по вулицях Лесина, Миколаївській, Миру, Авангардній, Миргородській, Кармелюка, Винниченка, Проспект Незалежності, Головній, Гагаріна та вулиці Хотинській.
Враховуючи те, що кінцеву зупинку передбачено на вулиці Лесина в районі автобази «Мінстрой» за адресою вул. Лесина, 1 дані зміни в схему не вплинуть на зручність мешканців та учнів Будівельного ліцею в користуванні вказаним автобусним маршрутом.
На виконання протокольного рішення міської ради від 02.02.2017 року №312/21 «Про розгляд електронних петицій» зареєстровану на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради електронну петицію №394 буде внесено на розгляд сесії міської ради. Департамент житлово-комунального господарства готує відповідний проект рішення міської ради, в якому зазначену петицію пропонується підтримати частково.
В проекті рішення пропонується доручити Департаменту житлово-комунального господарства в умовах конкурсу з визначення, перевізників для обслуговування маршруту №38, який тепер буде рухатися по вулицях Лесина, Миколаївській, Миру, Авангардній, Миргородській, Кармелюка, Винниченка, Проспект Незалежності, Головній, Гагаріна та Хотинській, передбачити необхідну кількість транспортних засобів для забезпечення комфортних умов для мешканців цих вулиць.
Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

01.03.2018
Додатково до листа Чернівецької міської ради від 29.01.2018р. №КО-20/0-01/10е щодо розгляду на сесії міської ради Вашу електронну петицію №394 стосовно неприпустимості зміни міського автобусного маршруту №38 повідомляємо, що зареєстровану на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради електронну петицію №394 внесено на розгляд сесії міської ради, яка відбудеться в березні 2018 року.

04.04.2018
Петиція розглянуто на сесії міської ради, прийнято відповідне рішення29.03.2018 № 1185 (у додатку)