ЗАБОРОНА ТА ДЕМОНТАЖ РЕКЛАМИ НА ОПОРАХ, ЕЛЕМЕНТАХ КОНТАКТНОЇ МЕРЕЖІ ЗОВНІШНЬОГО ОСВІТЛЕННЯ

Розміщення рекламних конструкцій на опорах контактних мереж зовнішнього освітлення, а також зовнішньої реклами на контактних мережах призвело до недопустимого візуального засмічення наших вулиць, площ , спотворення історичного та культурного ареалів міста, згубно впливає на цілісне сприйняття розміщених у місті архітектурних ансамблів, негативно позначається на безпеці дорожнього руху.
Саме з наведених вище підстав в першому читанні було ухвалено проект Закону про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі при здійсненні рекламної діяльності).
Зокрема, Проектом (№ 3454 від 11.11.2015 р.) передбачено внести зміни до ст. 8 Закону України «Про рекламу», доповниши її новою частиною наступного змісту «7. Розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється».
У зв’язку з чим необхідно демонтувати всю зовнішню рекламу, яка розміщена на опорах контактної мережі зовнішнього освітлення, на розтяжках та заборонити таке розміщення на майбутнє.

Дата створення:

Станом на 24 квітня петицію підписали 115 осіб з 250 необхідних.