+ ще 143 громади!

штрафи за засмічування міста

ЕКОЛОГІЯ

Внести для початку міський закон про штрафи для осіб які будь яким чином засмічують наше місто(викидають сміття ігноруючи альфатери,кидають бички на зупинках,ламають лавки та бьють ліхтарі і т.д.)Внести заохочувальну систему;
- наприклад 10-20% від отриманої суми штрафу отримає громадянин який зафіксував порушника відеодоказом
-з іншої частини штрафу буде використано на благоустрій міста(зарплатня двірників,нарощування коштів на встановлення відеокамер,озеленення міста та на різні соціальні програми)
Насмітив-Заплати!

Шановний Віталію Васильовичу!

Електронну петицію щодо введення штрафів за засмічення міста, яка набрала 257 голосів, попередньо розглянуто фахівцями юридичного управління міської ради.
Інформуємо, що відповідно до ст.10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» (надалі Закон) до повноважень міських рад у сфері благоустрою населених пунктів належить затвердження правил благоустрою територій населених пунктів;
Згідно ст. 34 Закону Правила благоустрою території населеного пункту - це нормативно-правовий акт, яким установлюються вимоги щодо благоустрою території населеного пункту.
За приписами ст. 42 Закону до відповідальності за порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів притягаються особи, винні у порушенні правил благоустрою територій населених пунктів.
На виконання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» рішенням 60 сесії Чернівецької міської ради VІ скликання від 03.02.2015р. № 1489 затвердженні Тимчасові Правила благоустрою м. Чернівців (надалі Правила).
Дія цих Правил поширюється на підприємства, установи, організації незалежно від форми власності та відомчої підпорядкованості, суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють свою діяльність без створення юридичної особи, громадян України, іноземних громадян та осіб без громадянства.
Правила містять загальнообов’язкові на території міста норми, за порушення яких передбачена відповідальність згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, і які є обов’язкові до виконання усіма юридичними та фізичними особами на території міста.
Так, Тимчасовими Правилами благоустрою м. Чернівців чітко передбачена відповідальність за забруднення (засмічення) території міста згідно ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
У відповідності до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою населених пунктів, тягне за собою накладення штрафу на громадян - від двадцяти до вісімнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Таким чином, законодавством вже передбачена відповідальність за порушення у сфері благоустрою населених пунктів.
Крім того, з метою збільшення громадського контролю у сфері благоустрою міста Чернівців та забезпечення належного санітарного стану відповідно до статті 41 Закону України “Про благоустрій населених пунктів”, рішенням виконавчого комітету від 15.03.2016 року №138/5 затверджено “Положення про громадських інспекторів з контролю за санітарним станом в місті Чернівцях”. Згідно якого, громадськими інспекторами можуть бути громадяни України, що досягли 18 років, мають досвід роботи у сфері благоустрою та пройшли співбесіду у виконавчому комітеті Чернівецької міської ради.
Відповідно до вищезазначеного Положення громадянин, який бажає бути громадським інспектором, подає до виконавчого комітету міської ради письмову заяву довільної форми. Громадські інспектори затверджуються рішенням виконавчого комітету міської ради після проходження співбесіди та виявлення претендентом знань з основ законодавства з питань благоустрою населених пунктів.
Згідно пункту 3.7 “Положення про громадських інспекторів з контролю за санітарним станом в місті Чернівцях”, громадські інспектори виконують роботу на громадських засадах, без звільнення від основної роботи і без додаткової оплати праці.
На разі витрати на заохочувальну систему громадських інспекторів з контролю за санітарним станом в місті Чернівцях не передбачено положенням.
Разом з тим, інформуємо, що Ваша петиція буде винесена на розгляд Чернівецької міської ради. Про дату, час і місце розгляду петиції, Вас буде додатково повідомлено.

05.03.2018
Ваша електронна петицію, щодо введення штрафів за засмічення міста, буде винесена на чергову сесію Чернівецької міської ради. Про дату, час і місце розгляду петиції, Вас буде додатково повідомлено.

24.04.2018
Шановний Віталію Васильовичу!
Ваша електронна петицію, щодо введення штрафів за засмічення міста, виноситься на чергову сесію Чернівецької міської ради, яка відбудеться 26.04.2018р. початок о 10:00 год.

10.05.2018
Шановний Віталію Васильовичу!
Розглянувши Вашу електронну петицію щодо введення штрафів за засмічення міста, надсилаємо копію рішення 54 сесії Чернівецької міської ради VII скликання від 26.04.2018р. №1238 (копія у додатку)

Петицію підписали 264 особи з 250 необхідних.