Продовжити міські автобусні маршрути №9 (або №9А), №20, №33 та №34 з кінцевого маршруту по вул.Руській (район мікроринку «Нива») до вул.Комунальників і в зворотньому напрямку.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Пропозиція продовжити міські автобусні маршрути №9 «пл. Соборна - завод "Гравітон» (або №9А «завод "Гравітон" - пл. Соборна»), №20 «завод "Гравітон" – Спецкомбінат», №33 «завод "Гравітон" – Калинівський ринок» та №34 «завод "Гравітон" - м/н «Боянівка» з кінцевого маршруту по вул.Руській (район мікроринку «Нива») до вулиці Комунальників і в зворотньому напрямку, із облаштуванням кінцевої зупинки, павільйонів очікування та місця для розвороту.
Зокрема, на даний момент у м.Чернівцях по вул.Комунальників проходить тільки один маршрут №26А, сполученням «завод "Гравітон" - вул.Комарова», з інтервалом руху через кожну годину і лише у напрямку вул.Комарова.
Продовження руху маршруток з кінцевої зупинки вул.Руської до вул.Комунальників і у зворотньому напрямку дозволить додатково забезпечити інтервали руху маршрутів з центру міста та Садгірського району до вул.Комунальників, що буде найбільш комфортним для мешканців та працюючого персоналу вулиці Комунальників і прилеглих вулиць, які добираються на роботу з різних куточків міста.
Саме у м.Чернівцях по вул.Комунальників та прилеглих до неї вулиць діють багато підприємств-виробників промислової продукції та інших приватних підприємств області, які впроваджують і реалізують програми громад на створення нових робочих місць, в тому числі на розвиток малого та середнього бізнесу, а також інфраструктури міста вцілому. До таких відносяться: ТОВ ВКФ «Балакком» (текстильне виробництво), ТОВ «Фірма офіцерів запасу України «Кондор-пласт» (виробництво плит, листів, плівок, мішків, пакетів та ін.), Чернівецький протезно-ортопедичний цех (ортопедичні вироби), ТОВ «Литмаш» (механічне оброблення металевих виробів), ПП «Автовін» (виробництво виробів з металів), ТОВ ВП «Вектор-08» (виробництво машин для оброблення ґрунту, каменю, руд та ін.), ТДВ «Вимірювач» (виробництво меблів), МКП «Міськсвітло», ТОВ «Балакком» (виробництво матрасів), ПП «France-Service» (автомайстерня), ПП «Мастерхолод» (холодильне обладнання), КП «Чернівціводоканал», Ресторан «Арарат», ПП «Авангард», Автотранспортна компанія «Хадо», відділення ТОВ «Нова пошта», ТДВ «Чернівецька ПМК-76» (будівельна компанія), ПП «Благоустрій» (виробництво тротуарної плитки) та багато інших.
Будь-який план розвитку починається з амбітної мети, у даному випадку, створити всі необхідні умови для залучення приватних інвесторів у місті та реалізації ініціативи розвитку Чернівців, у зв’язку із чим пропонуємо продовжити існуючі маршрути №9 (9А), 20, 33, 34, кінцева зупинка яких би була перенесена з вул.Руської (район мікроринку «Нива») до вул.Комунальників (ближче до вул.Винниченка), із облаштуванням відповідної інфраструктури – кінцевої зупинки, павільйонів очікування та місця для розвороту.

Шановний Романе Ігоровичу!

Вашу електронну петицію №04 щодо продовження міських автобусних маршрутів №9, №20, №33 та №34 з кінцевої зупинки по вулиці Руській (ринок «Нива») до вулиці Комунальників і в зворотному напрямку розглянули працівники департаменту житлово-комунального господарства за Вашою участю.
Повідомляємо, що формування автобусної мережі міста здійснюється за принципом забезпечення автобусним сполученням мешканців околиць та спальних районів з центральною частиною міста. При цьому дальність підходів до найближчих зупинок громадського транспорту у житлових районах згідно з ДБН 360-92 не повинна перевищувати допустимі норми.
Відповідним рішенням виконавчого комітету затверджено маршрутну мережу транспорту загального користування, в якій відповідно до законодавства в сфері міських автопасажирських перевезень передбачено «пересадковий пасажир». Внесення змін в схеми маршрутів №9, №20, №33 та №34 спричинить зміну графіків всіх автобусних та тролейбусних маршрутів, які частково накладаються для здійснення пересадок за напрямком руху, що потребує додаткового вивчення.
На сьогодні транспортне сполучення по вулиці Комунальників забезпечує автобусний маршрут №26А «вул.Комарова – завод «Гравітон». За відсутності пасажиропотоку кількість рейсів зменшено з 12-ти до 8-ми.
Разом з тим, для зменшення інтервалу руху шляхом збільшення автобусів, які курсуватимуть по вул. Комунальників департаментом житлово-комунального господарства розроблено зміни в схеми руху автобусних маршрутів №26 та №26А, спрямувавши рух автобусів за кільцевим принципом, а саме: маршрут №26 - в прямому напрямку через вулицю Руську та в зворотному напрямку по вулиці Комунальників, маршрут №26А – в прямому напрямку через вулицю Комунальників та в зворотному напрямку через вулицю Руську.
Департамент підготував та оприлюднив проект рішення виконавчого комітету з внесення змін в маршрутну сітку міста в частині схем автобусних маршрутів №26 та №26А.
На виконання протокольного рішення міської ради від 02.02.2017 року №312/21 «Про розгляд електронних петицій» зареєстровану на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради електронну петицію №04 буде внесено на розгляд сесії міської ради. Департамент житлово-комунального господарства готує відповідний проект рішення міської ради, в якому зазначену петицію пропонується підтримати частково.
В проекті рішення пропонується доручити Департаменту житлово-комунального господарства в умовах конкурсу з визначення перевізників для обслуговування маршрутів №26 та №26А, автобуси яких будуть рухатися за кільцевим принципом по вулицях Руській та Комунальників, передбачити необхідну кількість транспортних засобів для забезпечення комфортних умов для мешканців цих вулиць.
Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

02.04.2018 р.
Шановний Романе Ігоровичу!
Додатково до листа Чернівецької міської ради від 28.02.2018р. №КО-52/0-01/10е щодо встановлення світлофору на перехресті вулиць Винниченка та Миру повідомляємо, що зареєстровану на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради електронну петицію №15 внесено на розгляд сесії міської ради, яка відбудеться в квітні 2018 року.

24.04.2018
Шановний Романе Ігоровичу!
Додатково до листа Чернівецької міської ради від 15.02.2018р. №КО-42/0-01/10е щодо розгляду на сесії міської ради Вашу електронну петицію №04 стосовно продовження міських автобусних маршрутів №9, №20, №33 та №34 з кінцевої зупинки по вулиці Руській (ринок «Нива») до вулиці Комунальників і в зворотному напрямку повідомляємо, що зареєстровану на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради електронну петицію №04 внесено на розгляд сесії міської ради, яка відбудеться в квітні 2018 року.

11.05.2018
Шановний Романе Ігоровичу!

Електронну петицію №04 стосовно продовження міських автобусних маршрутів №9, №20, №33 та №34 з кінцевої зупинки по вулиці Руській (ринок «Нива») до вулиці Комунальників і в зворотному напрямку Чернівецька міська рада розглянула 26 квітня 2018 року та підтримала частково (рішення міської ради №1233 від 26.04.2018 р. додається).
На виконання зазначеної електронної петиції у технічному завданні на розробку транспортної моделі міста буде передбачено врахувати потребу забезпечення руху громадського транспорту по вулиці Комунальників. Окрім того, в умовах конкурсу з визначення перевізників для обслуговування маршрутів №26 та №26А, в паспортах яких передбачено рух автобусів за кільцевим принципом по вулицях Руській та Комунальників, буде визначено необхідну кількість транспортних засобів для забезпечення комфортних умов для мешканців цих вулиць.