Створити новий міський автобусний маршрут, з початковою зупинкою ЗОСШ № 10 та кінцевою зупинкою вул. Головна 219.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Мешканці мікрорайону Роша просять створити новий міський автобусний маршрут, з початковою зупинкою ЗОСШ № 10, подальшим охопленням вул. Дзержика, вул. Київська, вул. Л. Українки, вул. Героїв Майдану та кінцевою зупинкою вул. Головна 219. Дане прохання зумовлене тим, що мешканці мікрорайону Роша не мають можливості добратися зі своїх домівок до лікарень розташованих по вул. Л. Українки та пр. Незалежності (дитяча лікарня) одним маршрутом. На даний час мешканці повинні витрачати зайві кошти і добиратися до вказаних закладів двома маршрутами. З мікрорайону Роша, вони добираються до міста автобусними маршрутами № 3, № 4 та № 27, а в місті змушені пересаджуватись на інші автобусні маршрути.

Шановна Дануто Едуардівно!

Електронну петицію № 46 щодо створення нового міського автобусного маршруту з початковою зупинкою біля ЗОШ№10 та кінцевою зупинкою на вул. Головній,219 розглянули фахівці департаменту житлово-комунального господарства міської ради.
Інформуємо, що формування автобусної мережі міста здійснюється за принципом забезпечення автобусним сполученням мешканців околиць та спальних районів з центральною частиною міста. При цьому дальність підходів до найближчих зупинок громадського транспорту у житлових районах згідно з ДБН 360-92 не повинна перевищувати допустимі норми.
Рішенням виконавчого комітету міської ради затверджено маршрутну мережу транспорту загального користування у м. Чернівцях, де відповідно до законодавства в сфері міських автопасажирських перевезень передбачено пересадкового пасажира.
Мережа громадського транспорту в м. Чернівцях складається з 48 автобусних та 8 тролейбусних маршрутів. Автобусно-тролейбусна маршрутна сітка м. Чернівців розроблена таким чином, що пасажири мають можливість дістатися до будь-якої точки міста електротранспортом або автопасажирським транспортом, змінюючи за потреби напрямки та здійснюючи пересадки з одного маршруту на інший.
Для мешканців вулиць Горіхівської та Вашківської транспортне сполучення з центральною частиною міста забезпечують автобусні маршрути №№ 4 та 27.
На виконання протокольного рішення міської ради від 02.02.2017 року №312/21 «Про розгляд електронних петицій» зареєстровану на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради електронну петицію №46 буде внесено на розгляд міської ради. Департамент житлово-комунального господарства готує відповідний проект рішення міської ради, в якому зазначену петицію пропонується підтримати частково.
В проекті рішення пропонується доручити Департаменту житлово-комунального господарства в умовах конкурсу з визначення перевізників для обслуговування маршрутів №4 та №27 передбачити необхідну кількість транспортних засобів для забезпечення комфортних умов для мешканців цих вулиць.
Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

20.04.2018
Шановна Дануто Едуардівно!
Додатково до листа Чернівецької міської ради від 12.03.2018р. №КО-68/0-01/10е щодо розгляду на сесії міської ради Вашу електронну петицію №46 стосовно створення нового міського автобусного маршруту з початковою зупинкою біля ЗОШ№10 та кінцевою зупинкою на вул.Головній,219 повідомляємо, що зареєстровану на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради електронну петицію №46 внесено на розгляд сесії міської ради, яка відбудеться в травні 2018 року.

03.07.2018
Шановна Дануто Едуардівно!
Додатково до листа Чернівецької міської ради від 20.04.2018р, №КО-68/0-01/10е щодо розгляду на сесії міської ради Вашу електронну петицію №46 стосовно створення нового міського автобусного маршруту з початковою зупинкою біля ЗОШ№10 та кінцевою зупинкою на вул.Головній,219 повідомляємо, що рішенням від 19.06.2018р. №1284 міської ради зазначену електронну петицію підтримано частково, а саме, у технічному завданні на розробку транспортної моделі міста передбачити забезпечення транспортним сполученням вул. Горіхівської, вул. Вашківської та вул. Я.Степового з урахуванням потреб мешканців.

Сканкопія рішення сесії у додатку.

12.10.2018
Шановна Дануто Едуардівно!
Додатково до листа Чернівецької міської ради від 03.07.2018р. №КО-68/0-01/10е щодо передбачення в технічному завданні на розробку транспортної моделі міста забезпечення транспортним сполученням вул. Горіхівської, вул. Вашківської та вул. Я.Степового з урахуванням потреб мешканців повідомляємо, що структурними підрозділами міської ради створено вказане технічне завдання в якому передбачається забезпечення мешканців М.Чернівців зручними схемами курсування транспорту загального Користування в т.ч. мешканців вулиць Горіхівської, вул. Вашківської та вул. Я.Степового.