+ ще 192 громади!

Про заснування іменної стипендії для молодих учених Чернівецького міського голови

ОСВІТА

Поважна громада молодих науковців щиро вдячна за підтримку традицій науки у нашому місті.
Чернівчани звертаються до міської ради та міського голови з проханням виділити кошти на заснування іменної стипендії для молодих учених Чернівецького міського голови.
Тому звертаємось до Чернівецької міської ради з проханням підтримки вчених віком до 35 років (включно), які успішно проводять наукові дослідження, здійснюють актуальні науково-технічні розробки й вже досягли визнаних результатів та примножують здобутки територіальної громади завдяки академічній активності.

1. Стипендія може бути призначена одній і тій же особі не більше одного разу на три роки.
2. Щорічно призначається 20 стипендій міського голови для молодих учених м. Чернівці.
3. Стипендії призначаються на конкурсних засадах (далі – Конкурс) за рахунок цільових коштів міського бюджету і перераховуються управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Чернівецької міської ради на картковий рахунок стипендіата.
4. На здобуття стипендій можуть висуватися наукові, науково-педагогічні та інженерно-технічні працівники, аспіранти й докторанти стаціонарної форми навчання вищих навчальних закладів (університетів, академій, інститутів) та наукових установ м. Чернівці, які мають опубліковані наукові праці, значний дослідницький доробок, важливе наукове і прикладне значення та здійснюють громадську діяльність на благо Чернівецької територіальної громади.
5. Висунення осіб на здобуття стипендії здійснюється за поданням керівника закладу за місцем їхньої основної роботи (навчання), за наявності письмових рекомендацій не менше двох учених, котрі мають науковий ступінь доктора філософії (кандидата наук) або доктора наук, особисто обізнаних з науковими досягненнями і здібностями молодого вченого.
6. Кандидати на отримання стипендії повинні подати наступні документи:
– подання від керівника закладу за місцем основної роботи (навчання);
– інформацію про наукові та громадські досягнення претендента (за підписом керівника закладу за місцем основної роботи);
– відомості про кандидата в стипендіати, завірені відділом кадрів, де зазначається: прізвище, ім’я по батькові, дата, місяць та рік народження (вік кандидата на здобуття стипендії не повинен перевищувати 35 років, станом на 01 січня того року, в якому буде призначена стипендія), повна назва організації, де він працює (навчається), посада (для аспірантів та докторантів – рік навчання), науковий ступінь, учене звання.
– перелік наукових публікацій кандидата в стипендіати за останні 3 роки, підписаний автором та завірений ученим секретарем вищого навчального закладу чи наукової установи;
– копії найважливіших (не більше 3-х) праць за останні 3 роки. Для монографій та посібників – копія титульної сторінки та вихідних даних (завірені ученим секретарем);
– рекомендації двох учених, підписи яких завіряються;
– копія паспорту;
– копія ідентифікаційного коду;
– відомості для перерахування коштів на особистий картковий рахунок;
– згода на обробку персональних даних.

Шановний Ярославе Петровичу!
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради від 02.02.2017р. № 312/21 «Про розгляд електронних петицій» електронну петицію № 52 щодо заснування іменної стипендії Чернівецького міського голови для молодих учених буде винесено на розгляд міської ради.
На попередньому розгляді петиції, який відбувся за Вашою участю у складі фахівців управління освіти, петицію рекомендовано підтримати. Відділу сім'ї та молоді міської ради доручено підготувати відповідний проект рішення міської ради.
Про точний час розгляду електронної петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково. Автор петиції або його представник має право представити петицію на сесійному засіданні міської ради.

23/04/2018
Шановний Ярославе Петровичу !

Електронна петиція щодо заснування іменної стипендії Чернівецького міського голови для молодих учених попередньо розглянута. Розпорядженням міського голови від 10.04.2018 р. №149-р створена робоча група з питань розробки проекту рішення виконавчого комітету міської ради щодо затвердження складу конкурсної комісії та положення про порядок призначення та виплати іменної стипендії для молодих учених м. Чернівців. 16.04.2018 р. відбулось засідання зазначеної робочої групи, де було розглянуто попередній проект положення про стипендію, над доопрацюванням якого працює відділ у справах сім’ї та молоді.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради від 02.02.2017р. № 312/21 «Про розгляд електронних петицій» електронну петицію № 52 щодо заснування іменної стипендії Чернівецького міського голови для молодих учених буде винесено на розгляд міської ради, сесійне засідання якої планується на 31.05.2018 року.
Автор петиції або його уповноважений представник має право представити свою петицію депутатам міської ради. Про точну дату та час сесійного засідання Вас буде повідомлено додатково.

12.07.2018
Шановний Ярославе Петровичу!
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради від 02.02.2017р. № 312/21 «Про розгляд електронних петицій» електронну петицію № 52 щодо заснування іменної стипендії Чернівецького міського голови для молодих учених розглянуто на сесії міської ради 19.06.2018 р.
Копія рішення міської ради від 19.06.2018 р. № 1288 «Про розгляд електронної петиції № 52 Галана ЯЛ. щодо заснування стипендії Чернівецького міського голови для молодих учених» додається.