+ ще 172 громади!

Європейському місту – сучасний Палац спорту

Європейському місту – сучасний Палац спорту
Чернівці – одне з небагатьох міст в Україні, яке на сьогоднішній день не має Палацу спорту.
В сучасних умовах матчі з ігрових видів спорту (баскетболу, волейболу, футзалу…), крім спортивної складової, набувають і розважальний характер. Такі матчі проводяться, передусім, для глядачів, з виступами груп підтримки, конкурсами для дітей, розіграшами призів тощо. Саме глядачі роблять популярними ці види, що сприяє і розвитку спорту в цілому, і пропаганді здорового способу життя.
У Чернівцях є команди з баскетболу, волейболу, які грають у вищих дивізіонах чемпіонату України, не так давно команда з футзалу перемагала у першості України, за цими командами стоїть велика кількість дітей, які займаються у відповідних секціях.
Чернівці, як європейське місто (яке на початку ХХ століття було серед провідних в регіоні за розвитком спортивної інфраструктури, заслуговують на Палац спорту, де на вихідні і чернівчани зможуть цілими родинами позитивно проводити дозвілля, і для гостей міста це буде цікавим приводом завітати до столиці Буковини (спортивний туризм). Підтримка улюблених команд, розваги ля дітей, концерти та інше. Це виховання і мотивація для дітей займатися спортом, популяризація здорового способу життя, Палац спорту допоможе зробити чернівчан здоровішими, патріотичнішими.
У бюджеті України на 2018 рік запланована субвенція місцевим бюджетам на будівництво/реконструкцію палаців спорту.

Просимо:
• Виділити земельну ділянку під будівництво Палацу спорту на 4-5 тис. глядачів в м. Чернівцях.
• Звернутися до Уряду з проханням внести м. Чернівці до списку міст, в яких планують будувати Палаци спорту.
• Включити будівництво Палацу спорту в програму розвитку фізичної культури та спорту в м. Чернівцях.
• Розробити ескізний проект то проектну документацію.

ЧЕРНІВЦІ ЗАСЛУГОВУЮТЬ НА ПАЛАЦ СПОРТУ !!!

Шановний Олександре Юрійовичу !

Електронна петиція № 62 щодо виділення земельної ділянки під будівництво Палацу спорту розглянута 26.02.2018 року у Вашій присутності за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Паскаря О.Є., представників департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради, юридичного управління міської ради, управління по фізичній культурі та спорту міської ради та КП «Парк Жовтневий».
Електронну петицію вирішено підтримати. На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради від 02.02.2017р. № 312/21 «Про розгляд електронних петицій» електронну петицію № 62 буде винесено на розгляд міської ради, засідання якої відбудеться 26.04.2018 року.
За результатами спільного розгляду електронної петиції управлінню по фізичній культурі та спорту міської ради доручено підготувати проект рішення міської ради, яким департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради буде доручено визначити земельні ділянки придатні для будівництва Палацу спорту.
Про точний час розгляду електронної петиції Вас буде повідомлено додатково. Автор петиції або його представник має право представити петицію на сесійному засіданні міської ради.

07/05/2018
Шановний Олександре Юрійовичу !
Електронна петиція щодо виділення земельної ділянки під будівництво Палацу спорту розглянута 26.04.2018 року на засіданні Чернівецької міської ради.,
Рішенням Чернівецької міської ради від 26.04.2018р. № 1240 (додається) підтримано петицію та доручено департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради запропонувати вільну земельну ділянку для будівництва Палацу спорту в м. Чернівцях.

09.07.2018
На виконання рішенням сесії Чернівецької міської ради від 26.04.2018 року №1240 стосовно задоволення Вашої електронної петиції №62 щодо будівництва Палацу спорту в м. Чернівцях, інформуємо про наступне.
Пунктом 2.1 рішення сесії Чернівецької міської ради від 11.09.2008 року №685 надано управлінню по фізичній культурі та спорту Чернівецької міської ради дозвіл на складання проекту відведення земельної ділянки, площею 3,0 га, на вул. Рівненській, 7-А за рахунок земель запасу міста для будівництва спортивного комплексу.
Управлінням містобудування та архітектури департаменту запропоновано використати земельну ділянку на вул. Рівненській, 7-А для будівництва Палацу спорту в М.Чернівцях.

22.10.2018
Шановний Олександре Юрійовичу !
Пунктом 2.1 рішення міської ради від 11.09.2008 року №685 надано управлінню по фізичній культурі та спорту Чернівецької міської ради дозвіл на складання проекту відведення земельної ділянки, площею 3,0 га, на вул. Рівненській, 7-А за рахунок земель запасу міста для будівництва спортивного комплексу.
Управлінням містобудування та архітектури департаменту запропоновано використати земельну ділянку на вул. Рівненській, 7-А для будівництва Палацу спорту в м. Чернівцях.
Рішенням міської ради від 02.07.2015 р. №1658 департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради надано дозвіл на розробку детального плану території багатоквартирної житлової та громадської забудови, обмеженої вулицями Сторожинецькою, Рівненською, Героїв Майдану, Комарова Володимира. На сьогодні триває розробка детального плану території.

Петицію підписали 282 особи з 250 необхідних.