Створення бейсбольно-софтбольного спортивного центру в місті Чернівці.

З 1986 року в місті Чернівці розвиваються олімпійські види спорту бейсбол і софтбол. Більше 30 років відбувається цей процес, чернівецькі софтболістки брали участь ще в перших чемпіонатах СРСР, на сьогодні софтбол поступається бейсболу в розвитку на це є об`єктивні причини і одна з них відсутність спеціальної споруди для цього виду спорту. На відміну від софтболу бейсбол вдалось втримати на плаву завдяки збудованому бейсбольному полю за містом Чернівці, але на жаль трансфер до місця занять і змагань для дітей міста є дуже проблематичним лише в одну сторону витрачається година на добирання до місця тренувань. Багато років місто представляє в чемпіонатах України у вищій лізі команда "Соколи", підготовлені призери та чемпіон Європи як серед клубних чемпіонатів Європи так і в збірних командах України. Багато років бейсбол посідає перше місце серед ігрових видів спорту в Чернівецькій області за рейтинговими показниками. На фоні петицій про будівництво спортивних споруд та про їх недостатню кількість для занять дітей та молоді спортом у бейсболу і софтболу взагалі не має жодної споруди на території міста Чернівці. Тому виникла потреба звернення з петицією до Чернівецької міської ради з проханням виділення земельної ділянки і будівництва бейсбольно-софтбольного центру в місті Чернівці.

Шановна Ростиславе Васильовичу !

Електронна петиція №70 щодо виділення земельної ділянки для будівництва бейсбольно-софтбольного спортивного центру в місті Чернівцях розглянута 28.03.2018 року у Вашій присутності за участю фахівців департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин, управління по фізичній культурі та спорту Чернівецької міської ради під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Середюка В.Б.
За результатами спільного обговорення вирішено доручити:
1. Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради вивчити питання щодо можливості розміщення бейсбольно-софтбольного спортивного центру відповідно до генерального плану м. Чернівці та надати автору петиції для ознайомлення перелік земельних ділянок під розміщення зазначеного об’єкту містобудування.
2. Юридичному управлінню Чернівецької міської ради надати інформацію щодо судових справ стосовно земельної ділянки на вул. Рівненській,7, де відповідно до генерального плану м. Чернівці передбачено будівництво спортивного комплексу.
Про результати розгляду Вас буде повідомлено додатково.

10.05.2018
Шановний Ростиславе Васильовичу!

Додатково до листа від 01.04.2018р. щодо розгляду електронної петиції №70 про виділення земельної ділянки для будівництва бейсбольно-софтбольного спортивного центру в місті Чернівцях інформуємо про наступне.
Згідно статті 39 Земельного кодексу України використання земель житлової та громадської забудови здійснюється відповідно до генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної документації, плану земельно-господарського устрою з дотриманням будівельних норм, державних стандартів і норм.
Відповідно до містобудівної документації «Коригування генерального плану міста», затвердженої рішенням 48 сесії міської ради VI скликання від 27.03.2014 року №1171, зокрема схеми зонування території м. Чернівці, бейсбольно-софтбольний спортивний центр можна розмістити в культурно-спортивній зоні в районі вул. Донбасівської.
Одночасно повідомляємо, що Чернівецька міська рада 26.04.2018р. надала департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради дозвіл на розробку проекту детального плану території, обмеженою вулицями Білоруською, Прутською, Машинобудівників, Ізмайлівською та р. Прут. При розробці зазначеного детального плану території буде враховано розміщення у цьому районі бейсбольно-софтбольного спортивного центру.
Повідомляємо також, що відповідно до генерального плану м.Чернівці будівництво міського Палацу спорту передбачено на вул. Рівненській,7. На сьогодні справа щодо надання земельної ділянки управлінню по фізичній культурі і спорту Чернівецької міської ради в постійне користування на вул. Рівненській,7 під будівництво палацу спорту знаходиться на розгляді у Bepxовному суді України.

02.07.2018
Шановний Ростиславе Васильовичу !
Додатково до листа від 10.05.2018р. інформуємо, що департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради планується підготувати проект рішення з розгляду електронної петиції №70 щодо виділення земельної ділянки для будівництва бейсбольно-софтбольного спортивного центру в місті Чернівцях на розгляд сесії міської ради, пленарне засідання якої згідно з регламентом відбудеться у серпні 2018 року.
Про дату та час розгляду електронної петиції на сесії міської ради Вас буде поінформовано додатково.

11.09.2018
Шановний Ростиславе Васильовичу !
Інформуємо, що рішенням Чернівецької міської ради від 30.08.2018р. задоволено електронну петиції №70 щодо виділення земельної ділянки для будівництва бейсбольно-софтбольного спортивного центру в місті Чернівцях.
Пунктом 2 зазначеного рішення доручено департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради при формуванні завдання на розробку проекту детального плану території, обмеженою вул. Білоруською, вул.Прутською, вул.Машинобудівників, вул.Ізмайлівською та р.Прут передбачити розміщення бейсбольно-софтбольного спортивного центру на зазначеній території.