Добудувати нарешті Аквапарк в Чернівцях

Набридло вже їхати в інші міста шукати Аквапарки. Виділити гроші для добудови Аквапарку в Чернівцях. Всі з захопленням будуть ходити до нього. Адже в Чернівцях майже немає жодного місця щоб розважитись

Шановний Богдане Едуардовичу!

Електронну петицію №82 щодо добудови аквапарку у місті Чернівцях розглянули фахівці департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин, юридичного управління, інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Чернівецької міської ради під головування директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради у Вашій присутності. За наслідками розгляду інформуємо про наступне.
Рішенням міської ради від 27.07.2006р №92 ТзОВ «Глобус -2020» надано дозвіл на складання проекту відведення земельної ділянки площею 3.0 га для будівництва критого аквапарку на вул.Донбасівській.
На підставі рішення міської ради від 25.01.2007р. №220 між Чернівецькою міською радою та ТзОВ «Глобус-2020» укладено договір оренди земельної ділянки площею 2,9892 га ( №3489 від 20.07.2007р.) на вул.Донбасівській для будівництва та обслуговування аквапарку.
Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Чернівецькій області 03.04.2008р. зареєстрований дозвіл на виконання будівельних робіт з будівництва критого аквапарку на вул.Донбасівській (І черга будівництва).
ТзОВ «Глобус-2020» розпочав будівельні роботи на зазначеному об’єкті, але потім зупинив у зв’язку із відсутністю фінансування.
Рішенням міської ради від 31.01.2013р. №746 заперечено ТзОВ «Глобус-2020» у поновлені договору оренди земельної ділянки на вул. Донбасівській та припинено договір оренди землі від 20.07.2007р. №3489 у зв’язку із закінченням терміну оренди земельної ділянки та несплатою орендної плати.
Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради вів перемовини з представниками ТзОВ «Глобус-2020» щодо компенсації та відшкодування збитків Чернівецькій міській раді за користування земельною ділянкою на вул. Донбасівській,1 та подальшої забудови вказаної земельної ділянки зазначеним об’єктом містобудування.
В зв’язку з тим, що на сьогодні представники ТзОВ «Глобус-2020» не надали офіційних пропозицій щодо варіантів вирішення питання продовження будівництва аквапарку у місті Чернівці, юридичне управління міської ради готує судовий позов до ТзОВ «Глобус-2020» про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні майном шляхом звільнення земельної ділянки від об’єкту незавершеного будівництва для подальшої реалізації вільної земельної ділянки або права на неї на конкурентних засадах в порядку статті 134 Земельного кодексу України.
Інформуємо, що рішенням міської ради від 06.03.2014р №1141 затверджено проект детального план території району вул. Хотинській, де також передбачається будівництво аквапарку.
За результатами розглянуто департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин доручено у травні 2018 року внести на розгляд міської ради проект рішення, у якому рекомендувати електронну петицію підтримати та підготувати акт вибору земельної ділянки для будівництва аквапарку в районі вул. Хотинській, погодити його з відповідними службами міста.
Про дату та час розгляду електронної петиції на сесії міської ради Вас буде проінформовано додатково.

15.05.2018
Шановний Богдане Едуардовичу!
Додатково до листа від 05.04.2018р. інформуємо, що департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради підготовлено проект рішення з розгляду електронної петиції №82 щодо будівництва аквапарку у місті Чернівцях на "розгляд сесії міської ради, ' пленарне засідання якої згідно з регламентом відбудеться 31.05. 2018 року.
Про дату та час розгляду електронної петиції на сесії міської ради Вас буде поінформовано додатково.

06.07.2018
Шановний Богдане Едуардовичу!
Інформуємо, що рішенням Чернівецької міської ради від 19.06.2018р. задоволено електронну петицію щодо будівництва аквапарку в м. Чернівцях.
Пунктом 2 зазначеного рішення доручено департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради відповідно до детального плану території району на вулиці Хотинській підготувати акт вибору земельної ділянки для будівництва аквапарку та підготувати земельну ділянку для продажу на земельних торгах (аукціоні).

Копія сесійного рішення у додатку.

08.11.2018
Шановний Богдане Едуардовичу!
Додатково повідомляємо, виділення коштів на виконання топографо-геодезичної зйомки щодо уточнення проходження інженерних мереж (водопостачання, водовідведення) в районі вул.Хотинської під будівництво аквапарку планується передбачити на 2019 рік.
Одночасно інформуємо, що на чергове засідання сесії Чернівецької міської ради, яке відбудеться у листопаді 2018 року, управлінням земельних ресурсів департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради підготовлено проект рішення щодо надання ТзОВ «Глобус-2020» земельної ділянки, площею 2,9892га в оренду для будівництва критого аквапарку на вул.Донбасівській.

18.03.2019
Шановний Богдане Едуардовичу!
Додатково повідомляємо, що міською радою проведено тендер на закупівлю послуг з актуалізації топографічного плану масштабу 1:500 (площа 41 га) території міста Чернівців, в тому числі територію площею 0,7 га, передбачену згідно детального плану території району на вул.Хотинській для будівництва аквапарку.
Між департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради та фізичною особою-підприємцем Халавкою І.С. складено договір про закупівлю послуг №1 від 05.03.2019р.
Згідно із технічним завданням, роботи по виконанню комплексу топографо-геодезичних робіт (площа 41га) фізична особа-підприємець Халавка І.С. повинен завершити до 31.12.2019р.