Створення спеціально обладнанного пляжу для людей з інвалідністю

Вже який рік наш чорноморський центральний пляж є гордим володарем блакитного прапора, що помітно підвищило репутацію і престиж міста, як морського курорту і туристичного центру. Але на жаль, наш пляж досі залишається недосяжною розкішшю для маломобільних груп населення та інвалідів-колясочників. Через відсутність відповідної інфраструктури повноцінний відпочинок на пляжі і купання в морі є неможливим. Наше місто відвідують туристи з інвалідністю які також не мають можливості скористатися всіма перевагами повноцінного відпочинку. У сусідній Одесі проекти з облаштування пляжів для людей з інвалідністю успішно реалізовані на більшості пляжів. Прошу почути нас і виконати наше бажання бути активними членами суспільства і насолоджуватися повноцінним відпочинком і всіма перевагами морського курорту. Дякую за розуміння

На Ваше звернення, викладене в електронній петиції стосовно створення спеціально обладнаного пляжу для людей з обмеженими фізичними можливостями повідомляємо наступне:
У числі критеріїв, за якими оцінюються пляжі для відповідності сертифікату якості Блакитний прапор, є обов'язкова наявність інфраструктури для людей з обмеженими фізичними можливостями. Для зручності цієї категорії громадян на Центральному міському пляжі передбачені безкоштовні місця на автостоянці, які примикають до асфальтованому спуску на піщану подушку пляжу, під час курортного сезону на піщану подушку пляжу укладається дерев'яний трап, в туалетах і душових передбачені спеціальні кабінки.
13 лютого 2019 року керівництво КП «МУЖКГ» і директор пляжу зустрілися з автором петиції Лозовим Андрієм Васильовичем, який ініціював збори підписів під петицією про організацію пляжу для людей з інвалідністю.
Під час зустрічі А.В. Лозовим було висловлено і низку пропозицій про те, як поліпшити і вдосконалити наявну інфраструктуру. Зокрема, було запропоновано замінити перила для осіб з обмеженими фізичними можливостями від місця автостоянки до спуску на піщану подушку пляжу, обладнати майданчик для прийняття сонячних ванн безпосередньо на піску, улаштувати навіс, майданчик з твердим покриттям для чаркування автотранспорту інвалідів, розширити і при необхідності подовжити трап, що веде до води, придбання тапчанів та коляски для купання інвалідів.
14 лютого 2019 року відбулася чергова зустріч, на якій розглядалися питання вдосконалення інфраструктури міського пляжу для маломобільних груп населення. В обговоренні взяли участь керівництво КП «МУЖКГ», депутати міської ради і один з організаторів реабілітаційних програм для людей з інвалідністю в Одеській області.
Були представлені ескізи ділянки пляжної зони для людей з обмеженими можливостями, запропоновано варіанти, спрямованих для поліпшення і вдосконалення інфраструктури пляжу.
В ході зустрічі було вирішено почати підготовку необхідних документів і розрахунків, щоб до початку сезону встигнути реалізувати основні заходи щодо поліпшення умов перебування на пляжі людей з інвалідністю.
У зв’язку з цим, направлено звернення до голови постійної комісії з фінансово- економічних питань, бюджету, інвестицій та комунальної власності щодо погодження виділення додаткових коштів з міського бюджету на виконання робіт з виготовлення проектно- кошторисної документації та відновлення благоустрою міського пляжу з метою поліпшення і вдосконалення інфраструктури для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Заступник міського голови

Л.В. Пічахчі