Єдина система

Защитим ДК" Металлург " от закрытия 179 14
Капитальный ремонт дорожного покрытия по улице Гетьмана Дорошенко 168 61
Повернення кінотеатру Комсомолець до власності міста 166 68
Заборона піару за кошти місцевого бюджету "бджоли" та Білоусова в Кам'янському. 133 48
Закрыть фирму ТОВ "Поликолор" 132 74
Дорога возле детского сада «Ясочка», 1мкрн 128 0
Забегаловка под названием "Ночной клуб украина" 122 25
Петиция о недопущении перенести стихийный рынок с проспекта Василя Стуса (бывший Комсомольский) на улицу Глаголева перед «Украиной». 115 22
Расчистить БАМовский ставок!!! 194 81
Капитальный ремонт дорожного покрытия по улице Гетьмана Дорошенко 168 61
Повернення кінотеатру Комсомолець до власності міста 166 68
Закрыть фирму ТОВ "Поликолор" 132 74
Знаки приоритета на перекрестках города 83 61
Проведення інформаційної політики з населенням та адміністрацією підприємств щодо необхідності регуляції чисельності домашніх та безпритульних тварин гуманним способом 82 69
МЕСТНАЯ ПЕТИЦИЯ Г. КАМЕНСКОЕ ПРО ПЕРЕРАСЧЕТ ЗА ОТОПЛЕНИЕ В ДЕКАБРЕ И ЯНВАРЕ НА 30% 67 84
Кам'янське офіційно проти нового податку 44 83
Закрыть кальянные города! 19 62
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Контроль якості побутового газу 262 17 лютого 5
Спроможна школа № 20 ! Не дамо закрити заклад! 341 17 лютого 5

Станом на 26 лютого усього прийнято до розгляду 2 петиції Переглянути

Остання відповідь

Проти демонтажу дитячого майданчика біля ТРК "Теrra" по бульвару Будівельників 27а

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БІЛОУСОВ АНДРІЙ ЛЕОНІДОВИЧ

Ваша електронна петиція щодо зупинення демонтажу дитячого майданчика біля ТРК «TERRA» за адресою: бульв. Будівельників, 27а, в межах наданих повноважень, опрацьовано департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам´янської міської ради.
Інформуємо Вас, що відповідно до статті 8 Конституції України, в Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Норми Конституції України є нормами прямої дії.
Статтею 19 Конституції України визначено, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Частинами 1, 2 статті 11 Закону України «Про місцеве самоврядування
в Україні» (далі по тексту Закон) передбачено, що виконавчими органами сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад є їх виконавчі комітети, відділи, управління та інші створювані радами виконавчі органи. Виконавчі органи сільських, селищних, міських, районних у містах рад є підконтрольними і підзвітними відповідним радам, а з питань здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади - також підконтрольними відповідним органам виконавчої влади.
Згідно частин 1, 2 статті 16 Закону, органи місцевого самоврядування
є юридичними особами і наділяються цим та іншими законами власними повноваженнями, в межах яких діють самостійно і несуть відповідальність за свою діяльність відповідно до закону. Органам місцевого самоврядування законом можуть надаватися окремі повноваження органів виконавчої влади, у здійсненні яких вони є підконтрольними відповідним органам виконавчої влади.
Відповідно до пункту 5.7. «Положення про Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради» (в новій редакції) затверджене рішенням Кам’янської міської ради від 25.04.2019 № 1402-32/VІІ (далі Положення), майно, яке знаходиться на балансі департаменту, є комунальною власністю Кам’янської міської ради та перебуває в оперативному управлінні департаменту. Таким чином Департамент веде облік та розпоряджається лише тим майном, яке перебуває на балансі Департаменту.
Зазначаємо, що дитячий майданчик біля ТРК «TERRA» за адресою: бульв. Будівельників, 27а не перебуває на балансі Департаменту.
Керуючись пунктом 2.6. Положення, Департамент сприяє реалізації прав громадян на отримання якісних житлово-комунальних послуг, робіт
з благоустрою та у сфері будівництва відповідно до чинного законодавства.
Акцентуємо Вашу увагу, що Положення не покладає на Департамент обов’язку чи права будь-яким чином впливати на стан майна, яке перебуває в господарському віданні комунальних підприємств або у власності приватних юридичних осіб.

Станом на 26 лютого надано відповідь на 189 петицій Переглянути