Єдина система

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

+ ще 141 громадa!
Тема звернення Підписали Залишилось
Звільнення з займанної посади першого заступника міського голови Чернишова О.А. за порушення Присяги державного службовця 239 63
Лікар-алерголог у м.Кам'янське 233 8
ТРЦ в г. Каменское 222 36
Солнечная энергия 207 27
Підвищення тарифів за квартиру 172 66
Каменское - за проведение открытого многофакторного, полного экологического мониторинга всего города и городских предприятий 161 51
Роздільне сортування сміття в місті Кам'янське 151 21
Каменское - за импичмент Порошенко, отставку Авакова и Луценко и оглашение недоверия ВР Украины 134 34
LVR убивает центр города 125 74
Преступная бездеятельность ЖКХ 103 66
Підвищення тарифів за квартиру 172 66
LVR убивает центр города 125 74
Преступная бездеятельность ЖКХ 103 66
Про виділення грошових коштів 68 65
Назва вулиці і номер на всіх будинках!!! 57 64
Для чего и для кого сайт петиций? 55 83
Закрыть сайт петиций поскольку толку от него стремится к нулю 53 71
Общественные туалеты в Каменском 52 86
Больница для детей для оказания скорой неотложной помощи в Каменском 43 84
Общественные туалеты в Каменском 52 86
Больница для детей для оказания скорой неотложной помощи в Каменском 43 84
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Обґрунтування рішення щодо відключення централізованого теплопостачання в м. Кам’янське 250 18 травня 11

Станом на 21 травня усього прийнято до розгляду 1 петиція Переглянути

Остання відповідь

личный кабинет пользователя субсидии

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БІЛОУСОВ АНДРІЙ ЛЕОНІДОВИЧ

Вашу електронну петицію щодо створення міського сайту з розділом "Особистий кабінет користувача субсидії" в межах наданих повноважень опрацьовано адміністраціями Дніпровського, Заводського та Південного районів Кам’янської міської ради.
За інформацією адміністрації Дніпровського району Кам’янської міської ради при призначенні житлової субсидії управління соціального захисту населення адміністрації Дніпровського району користується програмним продуктом ПК «Наш дім», замовником якого є Мінсоцполітики. Інформація про призначені житлові субсидії вноситься до Єдиного державного реєстру отримувачів субсидії, держателем якого є Мінсоцполітики. Доступ до єдиного державного реєстру отримувачів субсидій забезпечує адміністратор Реєстру – державне підприємство «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України».
Дані про розмір нарахованих субсидій та проведених перерахунків, пов’язаних зі зміною цін і тарифів, щомісячно надаються підприємствам – надавачам житлово-комунальних послуг населенню, які в свою чергу відображають їх в платіжних квитанціях. Ці суми отримувачі субсидій мають змогу відслідковувати в своїх особистих кабінетах по кожному підприємству.
Управитель об’єднання, виконавець комунальної послуги зобов’язаний зазначати у платіжних документах одержувачів субсидії всі дані стосовно вартості послуги, сум нарахованих пільг та субсидій, суми оплати та переплати.
Що стосується інформаційної бази про діюче законодавства щодо призначення житлових субсидій, то вона в повному обсязі розміщена на сайті Мінсоцполітики, регулярно розміщується в міських засобах масової інформації, до інформування населення залучаються органи самоорганізації населення, громадські організації.
Необхідну інформацію громадяни мають змогу отримати, звернувшись до управління соціального захисту населення як особисто, так і за телефонами, в тому числі телефонами «гарячих» ліній.
За інформацією адміністрації Заводського району на сьогоднішній день переважна більшість мешканців нашого міста, які мають комп'ютерну техніку, зареєструвались та створили особисті кабінети користувачів на сайтах: ПАТ "Дніпропетровськгаз" (https://104.ua), ТОВ "ЕРЦ КП"
(https://erc-kp.com.ua/ua/osoboviy-kabinet) та ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" (https://ukrbilling.com/byt/doe/ru/login).
В вищезазначених особистих кабінетах виконавці житлово-комунальних послуг міста, а саме: КП КМР "Управляюча компанія по обслуговуванню житлового фонду", КП КМР "Тепломережі", КВП КМР "Міськводоканал", ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго", ПАО "Дніпропетровськгаз" та КП КМР "КАТП 042802" щомісячно відображають інформацію щодо сум нарахувань, тарифу, сплати та заборгованості за послуги, наявність пільги або субсидії, тощо.
Так, у разі наявності субсидії або пільги, в особистому кабінеті користувача щомісячно відображається сума нарахованої субсидії (пільги), розмір обов'язкової частки платежу по субсидії, суми проведених перерахунків субсидій (пільг) згідно з чинним законодавством.
Також, мешканці міста, які користуються пільгами або отримують субсидію своєчасно можуть ознайомитись про зміни у порядку надання житлових субсидій або пільг, оскільки відповідні зміни у законодавстві постійно розміщуються в особистих кабінетах користувачів.
Слід зазначити, що в Єдиній приймальні управління соціального захисту населення адміністрації Заводського району постійно працює телефон 068 917 48 18 для надання роз'яснень та відповідей мешканцям району стосовно призначення субсидій.
Ураховуючи зазначене вище, вважаємо, що на сьогоднішній час не доцільно створювати міський сайт з розділом "Особистий кабінет користувача субсидії", оскільки даний сайт буде повністю дублювати вже створені вищезазначені сайти з надання відповідних послуг.
Адміністрація Південного району повідомляє, що відповідно до
п.3 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою КМУ від 21.10.1995 №848 (зі змінами та доповненнями) - інформація про призначені субсидії вноситься структурним підрозділом з питань соціального захисту населення до єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій, держателем якого є Мінсоцполітики.
Згідно із Порядком фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженого Постановою КМУ від 04.03.2002 № 256 - головні розпорядники коштів місцевих бюджетів в межах отриманих коштів за відповідним видом послуг (витрат) здійснюють протягом двох операційних днів розрахунки з підприємствами, установами та організаціями. що надають житлово- комунальні послуги.
Враховуючи викладене, головні розпорядники коштів (структурні підрозділи з питань соціального захисту населення) направляють бюджетні кошти для оплати житлової субсидії на рахунки підприємств-надавачів комунальних послуг, а не на особисті рахунки отримувачів субсидії. Тому, створення «Особистого кабінету користувача субсидії» неможливе через низку технічних причин.
Інформуємо, що в особистих кабінетах окремих підприємств-надавачів комунальних послуг можливий перегляд перерахованих коштів субсидії на особисті рахунки отримувачів.

Станом на 21 травня надано відповідь на 110 петицій Переглянути