Єдина система

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

+ ще 161 громадa!
Тема звернення Підписали Залишилось
Дніпродзержинську гідний Громадський транспорт на рівні міста а не "Кам'янського" 258 35
Світлофорний комплекс для перехрестя пр-т Аношкіна - вул Сировця 241 2
Про заборону збору коштів з батьків учнів загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів міста з метою забезпечення фінансування господарських потреб шкіл та дитячих садків з бюджету 215 59
Тарифи на тепло повинні бути обгрунтованими 211 74
Притягнення до дисциплінарной та адміністративной відповідальності "посадовця" та "держ службовця" - Чернишова Олександра Анатолійовича 210 49
Кам'янське за облаштовані та якісні тротуари та доріжки для пішої ходи по всьому місту 165 42
Колективна скарга від мешканців м. Кам’янське на надання послуг пасажирського наземного транспорту міського та приміського сполучення від ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІМПЕРІАЛ» 139 51
Харчування дітей 103 11
Проблема відсутності бордюрних пандусів 89 37
Восстановить работу Городской аварийной службы и Единой диспетчерской системы. 88 64
Тема звернення Підписали Залишилось
Тарифи на тепло повинні бути обгрунтованими 211 74
Организация "кармана" автобусной остановки на Солнечном 74 70
Просьба вернуть остановку на плотине 10 маршрутки. 44 71
Ввести МОРАТОРИЙ на строительство парков и фонтанов мэром Белоусовым! 42 70
Встановити додаткову новорічну ялинку в районі Романково 30 74
Кам'янське за історичне, національне святкування вірувань своїх слов'янських предків, що посилює національну ідентичність. 20 85
Установка знака 3.1"Проезд запрещен" возле школы 23. 19 63
Идея не для бизнесменов, а для простых жителей. Предлагаю создать площадку для торговли «у открытых багажников машин» населением города или carboot 15 84
Требование к власти города не выполнять законы принятые после государственного переворота именуемого ,,Революция достоинства,, 4 88
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
О предоставлении отчетности коммунальных предприятий 258 3 грудня 1

Станом на 16 грудня усього прийнято до розгляду 1 петиція Переглянути

Остання відповідь

Виплата вчителям за престижність

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БІЛОУСОВ АНДРІЙ ЛЕОНІДОВИЧ

Департаментом фінансів міської ради опрацьовано Вашу електронну петицію (вх. №Ко-П-13796 від 29.11.2018) щодо впровадження виплат вчителям за престижність у розмірі 20-30%, на що у межах компетенції сповіщаємо.
При складанні міського бюджету на 2018 рік обсяг видатків міського бюджету формувався виходячи з можливого фінансового ресурсу. Видатки на заробітну плату працівників установ, які фінансуються за рахунок коштів міського бюджету, обраховано виходячи із штатної чисельності працюючих станом на 01 листопада 2017 року та відповідно до розміру мінімальної заробітної плати, визначеної Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», а саме: з 01 січня 2018 року розмір мінімальної заробітної плати становить 3 723 грн на місяць та посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС у розмірі 1762 гривень. Враховано підвищення середньої заробітної плати згідно з чинним законодавством.
Бюджетом міста передбачено видатки на заробітну плату
з нарахуваннями закладам освіти в 2018 році у сумі 525 921,1 тис.грн, в тому числі за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам 238 960,0 тис.грн, субвенції на надання державної підтримки особам
з особливими освітніми потребами 935,2 тис.грн.
Департамент з гуманітарних питань міської ради, який є головним розпорядником бюджетних коштів, самостійно визначає пріоритетність своїх витрат. В загальному обсязі заробітної плати розмір надбавок обов’язкового характеру (в тому числі надбавки за престижність відповідно до постанови КМУ від 23.03.2011 №373) та доплат обов’язкового характеру визначається департаментом з гуманітарних питань у межах затвердженого фонду оплати праці.
Враховуючи інформацію, надану департаментом з гуманітарних питань міської ради повідомляємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 23.03.2011 №373 «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, інших установ
і закладів незалежно від їх підпорядкування» (зі змінами) встановлено надбавку за престижність праці педагогічним працівникам у граничному розмірі 30% посадового окладу (ставки заробітної плати), але не менше 5%.
Відповідно до Постанови з 1 січня 2018 року надбавка в розмірі
не менше 20% встановлюється:
- керівникам шкіл, в яких апробують державний стандарт початкової освіти відповідно до Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період
до 2029 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від
14 грудня 2016 р. №988, їх заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям таких шкіл;
- керівникам шкіл, в яких навчання хоча б в одному з початкових
класів здійснюватиметься за державним стандартом початкової освіти в рамках реалізації зазначеної Концепції, їх заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям таких класів зазначених шкіл;
- вчителям української мови і літератури шкіл з навчанням мовами національних меншин.
Крім того, в Постанові зазначено, що розмір надбавки встановлюється керівником закладу у межах фонду оплати праці.
Враховуючи обмеженість фінансового ресурсу міського бюджету
та коштів освітньої субвенції з державного бюджету у 2018 році, видатки
на виплату надбавки за престижність праці педагогічним працівникам включені до затвердженого фонду заробітної плати в мінімальному граничному розмірі відповідно до вищевказаної постанови.

Станом на 16 грудня надано відповідь на 127 петицій Переглянути