Будівництво сміттєпереробного заводу

ЕКОЛОГІЯ

Пропоную будівництво заводу з вторинною переробкою скла і паперу, переробка твердих побутових відходів, ПЕТ-пляшок в біопаливо, теплову та електричну енергію. Наприклад шведські компанії можуть в цьому допомогти інвестиціями (http://news.bigmir.net/business/151045). На Львівщині з 8 грудня 2016 року вже розпочато пошуки інвестора для аналогічного заводу (http://zaxid.net/news/showNews.do?na_lvivshhini_shukayut_investora_dlya_budivnitstva_smittyepererobnogo_zavodu&objectId=1412061).
Переваги:
1) з'являться нові робочі місця;
2) сортування відходів по видах;
3) стануть чистіше вулиці міста;
4) можливість використання сміття з місцевого сміттєзвалища;
5) отримання коштів до місцевого бюджету з продажу біопалива, теплової та електричної енергії;
6) останнім часом з громадянами міста укладаються особисто угоди на вивіз сміття; у випадку невиконання правил сортування можливо буде штрафувати злісних порушників з отриманням додаткових коштів до місцевого бюджету;
7) можливість переробки ПЕТ-пляшок в каналізаційні люки (http://331.com.ua/polymer_covers.html); це економить витрати на металеві люки та зменьшує кількість шукачів металобрухту (http://in4stroy.com.ua/39180-kanalizacijjni-lyuki.html; http://in4stroy.com.ua/39183-kanalizacijjni-plastikovi-lyuki.html);
8) додаткові кошти при укладанні угод з прилеглих територій.
Недоліки:
1) викиди в атмосферу; дивлячись на те, що завод буде побудований за новими технологіями, то і викиди будуть некритичні і незначні.

Ваше електронне звернення від 10.02.2017 року щодо будівництва в місті сміттєпереробного заводу, в межах наданих повноважень, опрацьовано департаментом житлово-комунального господарства та будівництва міської ради.
Повідомляємо, що КП ДМР «Комунальник», відповідно до рішення Дніпродзержинської міської ради від 22.03.2011 року №74-05/IV, здійснює ведення господарської діяльності на існуючому міському звалищі сміття відповідно до Статуту.
Підприємством виготовлено проект «Полігон ТПВ по вул. Дорожній
м. Дніпродзержинськ. Реконструкція (санування та дозавантаження існуючого звалища сміття)» та в грудні 2015 р. отримано позитивний експертний звіт ДП «Жилком» щодо розгляду проектної документації.
На даний час департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної адміністрації проведено тендер, визначено підрядну організацію та виконуються роботи по будівництву об’єкту «Полігон ТПВ по вул. Дорожній в м. Дніпродзержинськ. Реконструкція (санування та дозавантаження існуючого звалища сміття)»,
(далі «Полігон»).
Після закінчення будівництва та введення в експлуатацію «Полігону» в місті Кам’янське з’явиться об’єкт поводження з відходами. Зазначений проект передбачає поводження з твердими побутовими відходами, згідно вимог чинного законодавства, а також, дасть змогу залучати інвестиції для запровадження сучасних технологій у сфері поводження з відходами.

Петицію підписали 254 особи з 250 необхідних.