Зниження тарифів на опалення по КП ДМР «Дніпродзержинськтепломережа»

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Ціна за за опалення за однокімнатну квартиру без лічильника занадто висока , майже 600 грн. , по тарифу 19,06 грн за 1 кв. м Мешкаєшь , не мешкаєшь в квартирі все рівно сплачувати. Прошу посприяти у вирішенні питання щодо зниження тарифу на опалення на рівні теплопостачальної організації, міської ради, адміністрації, НКРЕ.

Ваша електронна петиція щодо можливості зниження тарифів на послугу теплопостачання розглянута особисто Дніпродзержинським міським головою та опрацьована департаментом житлово-комунального господарства та будівництва міської ради.
Повідомляємо, що статтями 5,6 Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» органом, уповноваженим розробляти порядки (методики) формування та безпосередньо встановлювати тарифи на теплову енергію та послуги централізованого опалення, визначена Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
Структура тарифів, встановлених відповідно до вимог Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, затвердженого постановою Національної комісії регулювання електроенергетики від 17.02.2011 № 242, передбачає витрати на: придбання палива, електричної енергії для технологічних потреб та теплової енергії в інших суб'єктів господарювання; холодну воду для наповнення та підживлення мереж; оплату праці та відрахування на соціальні заходи; амортизацію, утримання, експлуатацію, ремонт, основних засобів; придбання сировини, основних і допоміжних матеріалів, та інших матеріальних ресурсів та послуг, необхідних для забезпечення основного технологічного процесу та управління підприємством; сплату податків і зборів та інші.
Питання щодо зміни тарифів на послуги центрального опалення для підприємства вирішується виключно Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.