+ ще 161 громадa!

Облаштування перетину доріг і пішохідних переходів в районі смт. Курилівка.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

При будівництві автомобільного мосту через р. Дніпро (автомобільна дорога Т0412), який з'єднує правий та лівий берег Кам'янського, смт. Курилівка була розділена на дві частини. При цьому не була врахована розв'язка пересічних і прилеглих вулиць Курилівки (зокрема - Щаслива, колишня Жовтнева, і Берегова), не обладнані пішохідні переходи. Через це місцевим жителям і гостям Курилівки доводиться переходити дорогу, піддаючи своє життя небезпеці. Через високі бордюри та високу інтенсивність руху автотранспорту особливо наражаються на небезпеку люди з обмеженими можливостями, похилого віку, та з дітьми.
Так само, труднощі відчувають і водії, які намотують чималі кілометражі до розв'язки, аби переїхати з однієї частини села в іншу, або використовують незручний (і не призначений для цього) скотопрогон в районі «Поплавка».
Шановний Андрію Леонідовичу, звертаю Вашу увагу, що на підставі постанови КМУ від 10.10. 2001 № 1306 «Про правила дорожнього руху» пішоходи мають право: вимагати від органів виконавчої влади створення умов для забезпечення безпеки дорожнього руху (п. 4.16. б) ПДДУ); а водії маю право: на безпечні та зручні умови руху (п. 2.12. г) ПДДУ). Крім того, відповідно до державних будівельних норм України ДБН В.2.3-5-2001. "Споруди транспорту вулиці та дороги населених пунктів" п 3.1: Вузли в одному або різних рівнях слід проектувати відповідно до категорій пересікаються або примикають вулиць і доріг з урахуванням перспективної інтенсивності руху транспорту і пішоходів. Магістральні вулиці і дороги безперервного руху повинні мати всі вузли в різних рівнях.
Так як автомобільна дорога Т0412 (міст через Дніпро), яка з'єднує правий та лівий берег Кам'янського, знаходиться на балансі міста, просимо мера Кам'янського, Білоусова Андрія Леонідовича, відповісти на звернення місцевих мешканців та посприяти Курилівській сільській раді в облаштуванні пішохідних переходів та розв'язки доріг в районі вулиць Щаслива (Жовтнева) і Берегова смт. Курилівка - район зупинок «Поплавок» та «Матадор» відповідно.

Дата створення:

Станом на 17 грудня петицію підписали 54 особи з 250 необхідних.