Роздільне сортування сміття в місті Кам'янське

Із 1 січня 2018 року в Україні запрацювали зміни до Закону "Про відходи”, які передбачають сортування сміття та заборону на поховання неперероблених побутових відходів.
Згідно з документом, окремо потрібно сортувати пластик, картон, метал, скло, органічні та мішані відходи.
Тільки виникає питання: " А куди ж утилізувати відсортоване сміття?". Адже мешканці будуть намагатися сортувати сміття, а потім, все одно, доведеться викидати їх у ті ж самі, старі, брудні, іржаві, загальні баки, які не призначені для роздільного сортування сміття. То що це за сортування? Все одно, так само, маємо один загальний бак сміття.
Тому органи місцевого самоврядування мають організувати пункти для роздільного збору відходів. Біля будинків повинні бути контейнери відповідного кольору для роздільного збору, і в них люди складатимуть сміття. Ці пункти можуть бути й мобільними – машини, які збирають відходи і періодично їздять від будинку до будинку. .
Я вважаю, що сортування сміття не тільки виведе наше місто на новий рівень розвитку, але й дозволить поповнити міський бюджет за рахунок продажу вторинної сировини (склотара, пластик, папір, метал) підприємствам, які займаються переробкою даних відходів. Також це дозволить створити нові робочі місця. Давайте разом припинимо засмічувати наше місто!

Дата створення:

Станом на 23 серпня петицію підписали 175 осіб з 250 необхідних.