+ ще 153 громади!

Солнечная энергия

Создать проект и начать установку солнечных электростанций на крышах многоэтажных домов по всему городу .

Ваша електронна петиція щодо створення проекту та встановлення сонячних електростанцій на дахах багатоповерхових будинків департамент економічного розвитку міської ради у межах повноважень інформує про наступне.
Згідно з Законом України від 14.05.2015 № 417-VIII «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» власники квартир та нежитлових приміщень є співвласниками спільного майна багатоквартирного будинку, а спільне майно багатоквартирного будинку, до якого відноситься дах будинку, є спільною сумісною власністю співвласників.
Таким чином, вирішення питань впровадження проектів з встановлення сонячних електростанцій на дахах багатоповерхових будинків відноситься виключно до компетенції співвласників спільного майна багатоквартирного будинку та не належить до повноважень міської ради та її виконавчих органів.
Додатково повідомляємо, що рішенням міської ради від 17.11.2017
№880-20/VII «Про партиципаторне бюджетування (бюджет участі) у місті Кам′янське на 2017-2021 роки» Кам′янська міська рада впроваджує бюджет участі, який надає можливість кожному мешканцю міста брати участь в розподілі та використанні коштів місцевого бюджету через створення проектів, направлених на розвиток та благоустрій території міста.
Ви можете взяти участь у конкурсі громадських проектів, наступний етап якого заплановано провести наприкінці 2018 року, підготувавши відповідний проект з дотриманням принципів бюджету участі. Інформація про порядок і правила участі, форми для заповнення тощо розміщені на офіційному веб-сайті Кам`янськоі міської ради у розділі «Бюджет участі» (http://kam.gov.ua/byudzhet_uchasti) та на інтернет-ресурсі (https://kamianske-budget.e-dem.in.ua).
Також існує можливість отримати кредит на придбання сонячних електростанцій, які надаються АБ «УКРГАЗБАНК» за програмою «ЕКО-ЕНЕРГІЯ», з умовами якої можна ознайомитись за посиланням http://www.ukrgasbank.com/eco-energy/.