+ ще 143 громади!

Звільнення з займанної посади першого заступника міського голови Чернишова О.А. за порушення Присяги державного службовця

ІНШІ

«Усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права, свободи і законні інтереси людини і громадянина, честь держави, з гідністю нести високе звання державного службовця та сумлінно виконувати свої обов’язки"
20.04.2018 на Площі Калнишевського біля міської ради проводився мітинг проти підвищення тарифів на комунальні послуги, які надаються КП КМР УКОЖФ. На мітингу були присутні близько 150 мешканців міста, до яких вийшов перший заступник міського голови Чернишов О.А. та інші представники місцевої влади. Під час свого виступу пан Чернишов О.А. дозволив висловлювання у бік громади, які не пасують державному службовцю такого рангу. А саме:
назвав виступаючих біля мікрофону людей -ТЕАТРОМ БІЛЯ МІКРОФОНУ, забувши, що біля мікрофона стоять громадяни України, яким він повинен служити. Крім цього, віцемер у своєму стилі звернувся до громади: «Вам все не подобається. Тільки світло у вас горить, газ гріє, дороги ремонтуються, а вам все не так. А якщо вас послухати, так у нас якийсь апокаліпсис в країні і в місті».
Чиновник зовсім не чує голос народу і це вже не в перший раз Чернишов О.А. дозволяє собі такі нетактовні випади у бік простих громадян, які прийшли до нього шукати правди. Олександр Анатолійович під час мітингу звинуватив всіх, хто прийшов закликати місцеву владу відмінити рішення про підняття тарифів, що вони злісні боржники. Хоча більшість тих, хто був присутній на мітингу - це пенсіонери, які в цей тяжкий для країни час зводять кінці з кінцями. Така не повага та хамське відношення до людей не може не турбувати громаду.
Звертаюся до мера міста Білоусова А.Л. розглянути мою петицію, провести відповідне службове розслідування на наявність в діях першого заступника міського голови Чернишова О.А. ознак порушення Присяги державного службовця, статті 64 Закону України «Про державну службу», яка передбачає дисциплінарну відповідальність за порушення правил етичної поведінки.
Про результати проведеного службового розслідування вимагаємо проінформувати громаду міста.

Вашу електрону петицію щодо проведення службового розслідування
на наявність в діях першого заступника міського голови ознак порушення,
за думкою заявників, Присяги державного службовця за дорученням міського голови опрацьовано юридичним відділом міської ради та відділом персоналу міської ради на що повідомляємо наступне.
До застосування дисциплінарного стягнення власник або уповноважений ним орган повинен зажадати від порушника трудової дисципліни письмові пояснення (ст. 149 КЗпП).
З метою неупередженого та об’єктивного розгляду Вашої електронної петиції були надані письмові пояснення від керівництва міської ради та керівників виконавчих органів міської ради, які були присутні під час проведення мітингу проти підвищення тарифів на комунальні послуги, які надаються КП КМР УКОЖФ, якій відбувався 20.04.2018 на площі П. Калнишевського, в яких зазначено наступне.
20.04.2018 на майдані Петра Калнишевського відбувся мітинг-протест проти підвищення тарифів на утримання будинків, на зустріч з мітингувальниками вийшло керівництво міської ради та керівники відповідних виконавчих органів. Під час зустрічі з учасниками мітингу здійснювалися постійні емоційні висловлювання, підіймався галас та виявлено небажання дослухатись до пояснень представників виконавчих органів міської ради. Ситуація ставала напруженою, тому було здійснено спроби нівелювання конфлікту, у тому числі шляхом звернення безпосередньо до учасників, які проявляли агресію, не порушуючи етики поведінки посадової особи місцевого самоврядування.
Для пошуку компромісного рішення та для вирішення питань мітингу було запропоновано провести у приміщенні міської ради нараду з делегованими представниками мітингу. Таким чином в приміщені міської ради було проведено нараду з представниками виконавчих органів міської ради, комунального підприємства, яке надає відповідні послуги та приблизно 15-20 представниками учасників мітингу, до яких увійшли ініціатор мітингу, керівник профспілкової організації підприємців міста, представників ОСББ та інші.
На нараді були наданні відповідні пояснення з порушених питань представниками виконавчих органів міської ради та комунального підприємства, яке надає відповідні послуги. Після проведення наради представниками було надано відповідну інформацію учасникам мітингу. Будь якої неповаги та нетактовних дій до учасників мітингу не допускалося, порушень етики поведінки посадової особи місцевого самоврядування не здійснювалося.
Ураховуючи викладене вище повідомляємо, що факти викладені в електронній петиції не підтвердились, підстав для притягнення першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Чернишова О.А. до дисциплінарної відповідальності не вбачається.