Про виділення грошових коштів

ЕКОНОМІКА ТА ФІНАНСИ

Перш за все, ми, що нижче підписалися, обурені тим, як місцева влада в особі тих чи інших органів відноситься до питань, які порушуються в петиціях. Так, на петицію від 14.02.2018 року про встановлення світлофора на перехресті проспектів Свободи і Аношкіна Департаментом ЖКГ була надана відповідь за вих. № Ко-Б-3596 від 18.04.2018 року, якою повідомлялося про відсутність грошових коштів на проведення відповідних робіт. Також, повідомлялося, що це питання буде вирішено у майбутньому.

Однак, звертаємо увагу, що таку ж за змістом відповідь було надано і на петицію від 06.07.2016 року, якою також вимагалося встановити світлофор на вказаному перехресті. Листом за вих. № Ко-О-10848 від 15.09.2016 року було повідомлено про відсутність грошових коштів на проведення відповідних робіт. Також, було повідомлено, що це питання буде вирішено у майбутньому.

Як випливає із наведеного, питання не вирішується з 2016 року (а може ще раніше) і, на нашу думку, не буде вирішене у майбутньому.

Також, із наведеного випливає, що основною причиною для відмови у встановленні світлофора є брак грошових коштів. Однак, з цього приводу, ми, що нижче підписалися, оголошуємо про свій сумнів, адже за словами Прем’єр міністра України Володимира Гройсмана, далі цитується: “Подивіться, за 3 роки доходи місцевих бюджетів зросли майже в три рази – з 68,6 млрд грн у 2014 році до 192,7 млрд грн у 2017”. Також, Прем’єр міністр повідомив, що у 2018 році доходи можуть зрости до рекордних 231 млрд грн. Повідомлення про це розміщене на сторінці Прем’єр міністра у Фейсбук від 05.03.2018 року.

Отже, цього разу, ми, що нижче підписалися, звертаємось до місцевої влади в особі органів до повноваження яких належать питання фінансового забезпечення, з тим, щоб в кінці кінців, грошові кошти на встановлення світлофора на перехресті проспектів Свободи і Аношкіна були надані Департаменту ЖКГ або іншим органам (особам), які встановлять світлофор на тому злощасному перехресті. Про те, що складено відповідний кошторис та іншу необхідну документацію повідомлялося листом Департаменту ЖКГ за вих. № Ко-Б-3596 від 18.04.2018 року.

Звертаємо увагу, що відповідно до положень ст. 20 Статуту територіальної громади, затвердженого рішенням Дніпродзержинської міської ради від 26.12.2001 року за № 383-25/ХХІІІ, територіальна громада має право вирішувати питання місцевого значення, зокрема: формування напрямів міської бюджетної політики; управління майном комунальної власності, визначення напрямів здійснення господарської діяльності підприємствами комунальної власності.

Відповідно до ч. 1 ст. 21 Статуту, члени територіальної громади міста (ст. 18 Статуту) мають невід’ємне право на безпосередню участь у здійсненні місцевого самоврядування за усіма формами, передбаченими цим Статутом, за винятком випадків, якщо їх участь в тій чи іншій формі обмежується законом.

Відповідно до ст. 23 Статуту, однією із форм реалізації права членів територіальної громади на участь у здійсненні місцевого самоврядування є колективні звернення. Право на колективні звернення у формі петицій, також, закріплене Законом України “Про звернення громадян”.

Окремо звертаємо Вашу увагу, що відповідно до ч. 4 ст. 21 Статуту, члени територіальної громади мають право захищати свої права у здійсненні місцевого самоврядування усіма законними засобами, в тому числі в судовому порядку.

Заради порозуміння, миру та безпеки дорожнього руху, а рівно і безпеки громадян на дорозі, вимагаємо виділити грошові кошти на проведення робіт зі встановлення світлофору на перехресті проспектів Свободи та Аношкіна.

Додатково, просимо скоординувати свою діяльність із Департаментом ЖКГ по іншим петиціям (зверненням) по яким була надана відповідь про відсутність достатнього фінансування на проведення тих чи інших робіт, встановлення тих чи інших об’єктів тощо.

На нашу думку, влада покликана забезпечувати потреби народу і не має права посилатися на відсутність грошових коштів, бо питання грошей перебувають у віданні влади. Якщо і є певні труднощі, то вони мають вирішуватися, хоча б планово або поступово. З огляду на викладене, питання, яке не є таким глобальним, як, наприклад, встановлення фонтанів, не вирішується вже більше 2-х років, то чи доцільно обирати таку владу на наступних чергових виборах? Це питання риторичне...

Дата створення:

Станом на 17 червня петицію підписали 78 осіб з 250 необхідних.