LVR убивает центр города

ЕКОЛОГІЯ

Мы живем в центре, в районе парка.
Последний месяц завод дымит так, что невозможно гулять по городу. Утром на солнце блестит летящая слюда. Машины на утро покрыты слоем грязи, которая плохо отмывается, особенно с лобового стекла.

Сначала они подкрашивали дым белым цветом, добавляя туда какие-то химикаты. К белому дыму буд-то бы меньше претензий. Сейчас, когда народ забыл о проблеме, выбросы вновь включены на полную катушку.
Фотография специально сделана в вечернее время суток, так как под покровом темноты дым идет огромным потоком.

Вонь стоит всю ночь. Лужи после дождя коричневого цвета.
Нужно заставить собственников принять меры.
Ведь с такой экологией у города нет будущего.

Петиция.
Мы граждане города Каменское требуем установить необходимые очистительные сооружения на металургическом комбинате ДМК.
Регулярно проводить экологический контроль и в случае нарушения штрафовать собственников ДМК по полной программе.

Ваша електронна петиція, щодо встановлення очисних споруд на ПАТ «ДМК» та проведення постійного екологічного контролю розглянута особисто Кам’янським міським головою та опрацьована управлінням екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради, в межах наданих повноважень. За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Запевняємо Вас, що керівництво Кам´янської міської ради з порозумінням ставиться до проблеми забруднення атмосферного повітря. Так, при Кам’янській міській раді створено постійну комісію з екологічних питань міста Кам’янське, на кожному засіданні якої розглядається поточна ситуація екологічного стану міста та питання щодо вжиття природоохоронних заходів керівництвом ПАТ «ДМК» для недопущення наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та інші питання природоохоронного напрямку.
З метою стабілізації та покращення екологічного стану навколишнього середовища, розуміючи необхідність спільних дій, спрямованих на гарантоване виконання заходів Екологічної програми міста Кам’янське на 2016-2020 роки, між Кам’янською міською радою та ПАТ «ДМК» був укладений Меморандум від 11.06.2018 року 3 липня Кам’янський міський голова Андрій Білоусов та генеральний директор Дніпровського металургійного комбінату Олександр Подкоритов провели робочу зустріч на території заводу. Основною метою візиту міського голови на підприємство стало питання контролю за виконанням усіх пунктів, прописаних у Меморандумі про співробітництво у сфері поліпшення екологічного стану міста Кам’янське.
Міський голова побував на двох майданчиках конверторного цеху, де виконується поетапна заміна котлів-утилізаторів. 16 липня конвертор №2 зупинився на 55 діб, за цей час фахівці виконають демонтаж старого та встановлення нового котла і газоочисного устаткування.
Комісійний розгляд зверненнь громадян міста по порушеному питанню відбувся 20 червня 2018 року на черговому засідання комісії з екологічних питань міста Кам’янське за участю представника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області.
Відповідно до протоколу дослідження повітря населених місць ВСП «Кам'янській міській відділ лабораторних досліджень» № 667-696 від 27.06.2018 року, вміст пилу недеференційного перевищує ГДК в 3,0-4,4 рази в 3-х пробах, за адресою вул.Г.Селищна, 6 та в 1,7-1,9 рази в 3-х пробах, за адресою вул.Павловська, буд.91, відповідно вимогам «Гранично - допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць» від 03.03.2015р.
Інформуємо, що дані, стосовно перевищень вмісту пилу в атмосферному повітрі, надані до Головного управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області, яка у відповідності до ч.2 Положення про Держпродспоживслужбу, здійснює в межах компетенції контроль
за факторами середовища життєдіяльності людини, що мають шкідливий вплив на здоров’я населення, для прийняття заходів впливу до порушників законодавства.
Інформуємо, що згідно ч.4. п.2 Положення про Державну екологічну інспекцію України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2017 р. №275, Держекоінспекція відповідно до покладених на неї завдань, здійснює державний нагляд (контроль) за додержанням вимог законодавства, про охорону атмосферного повітря, зокрема щодо:
• наявності та додержання умов дозволів на викиди забруднюючих речовин;
• забезпечення безперебійної ефективної роботи і підтримання у справному стані споруд, устаткування та апаратури для очищення викидів забруднюючих речовин;
• додержання нормативів у галузі охорони атмосферного повітря.
Проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства при проведенні господарської діяльності ПАТ «ДМК» Державною екологічною інспекцією заплановано на грудень 2018 року.

Петицію підписали 254 особи з 250 необхідних.