+ ще 143 громади!

Надання дозволу на прийнятну потужність (більше за 3 кВт) при встановленні індивідуального електроопалення

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

У зв'язку із прийнятим рішенням про відключення для мешканців міста Кам'янске центрального опалення (ЦО), для багатьох родин є болючим питання встановлення індивідуального електричного опалення. Наявні формули розрахунку при встановленні електроопалення закладають 100 вт електроенергії на 1 м2 площі - це без урахування тепловтрат і без бажаних 10-20% запасу потужності. Якщо ж проводити розрахунок за обсягом приміщення, що обігрівається (з урахуванням висоти стелі) - потреба теплової потужності на 1 м3 обсягу складає близько 41 ват (приклади: https://kotli-galan.io.ua/s386377/uproshchennyy_teplovoy_raschet_elektro_otopleniya_kvartiry_doma http://electro-otoplenie.com.ua/index.php/raschet.html ).
Отже на двокімнатну квартиру опалювальною площею 54 м2 (наведено як приклад), мінімально необхідна потужність 5,4 кВт (без врахування 10-20% запасу потужності), якщо ж дану опалювальну площу розрахувати за обсягом, то потрібно приблизно 6,2 кВт потужності.
Саме вказана потужність надає можливість створити громадянам у власних оселях комфортні умови в зимовий період.
В той самий час, ДП «Теплотехнік» КП КМР «Тепломережі», яке є надавачем послуг з організації встановлення індивідуального опалення в будинках та приміщеннях м. Кам’янського (згідно рішення міськради) та його монтажні підрозділи, створені в пунктах надання громадянам послуг з відключення від ЦО, не надає дозволів на встановлення на квартиру потужності більшої за 3 кВт, що є цілком неприпустимим. Заборона встановлення більшої потужності для ВИМУШЕНОГО встановлення електроопалення не відповідає ринковим вимогам та не дозволяє громадянам реалізовувати своє законне право на влаштування в своїх оселях комфортних та прийнятних для проживання умов.
Крім того, неможливість (заборона) збільшення потужності для забезпечення електроопаленням на достатньому рівні фактично порушує гарантоване ст. 48 Конституції України право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї.

Прошу створити для громадян міста Кам’янського умови, за яких вони можуть офіційно отримати в пунктах прийому документів для переходу на індивідуальне електроопалення прийнятні для комфортного мешкання проекти електроопалення квартир. Проекти мають відповідати розрахунку (за бажанням заявника) 100 вт потужності на 1 м2 опалювальної площі (або 40 вт на 1 м3), отже дозволяти громадянам (за бажанням) збільшувати потужність від максимально доступних на даний час 3 кВт.
Не вирішення цього питання створює корупційну складову в питаннях встановлення індивідуального електропалення, призведе до неконтрольованого встановлення громадянами приборів опалення більшої від заявленої потужності, збільшенням ризику виникнення проблем в електромережі та ризику виникнення пожежонебезпечних ситуацій.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 20 червня петицію підписали 264 особи з 250 необхідних.