+ ще 161 громадa!

Ввести в действие и жёстко контролировать исполнение ЗАКОНА О ТИШИНЕ

ЕКОЛОГІЯ

В газете Сегодня №153 (1797) за 12.07.2004г. опубликована статья НОВЫЙ ЗАКОН О ТИШИНЕ ПОМОЖЕТ УСНУТЬ СПОКОЙНО весьма актуальная для жителей пр. Свободы да и жителей всего города, у которых имеются ШУМНЫЕ соседи и торговые точки.
Требование к городской власти - строго контролировать исполнение указанного закона и жёстко наказывать виновных.

Електронна петиція щодо посилення контролю за дотриманням тиші, за дорученням Кам’янського міського голови, опрацьована відділом запобігання корупції та взаємодії з правоохоронними органами міської ради.
Повідомляємо, що питання захисту населення від шкідливого впливу шуму, неіонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів регулюється Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» (далі-Закон). Зокрема в ст. 26 Закону зазначено, що шум на захищених об’єктах при здійсненні будь-яких видів діяльності не повинен перевищувати рівнів, установлених санітарними нормами для відповідного часу доби.
У нічний час, із двадцять другої до восьмої години на захищених об’єктах забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів.
Проведення на захищених об’єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з двадцять першої до восьмої години, а у святкові та неробочі дні – цілодобово. Власник або орендар приміщень, у яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов’язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про початок зазначених робіт. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово.
В м.Кам’янському діє рішення міської ради від 29.02.2012 №406-20/VI «Про затвердження Правил благоустрою міста Дніпродзержинськ» (зі змінами). Зазначені Правила регулюють права та обов’язки учасників правовідносин у сфері благоустрою міста, визначають комплекс заходів, необхідних для забезпечення чистоти і порядку у місті, дотримання тиші у громадських місцях.
Також, з метою відвернення і зменшення шкідливого впливу на здоров’я населення шуму, неіонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів прийнято розпорядження міського голови від 03.01.2017 № 1-р «Про заборону продажу та використання піротехнічних засобів у місцях массового скупчення людей та під час проведення святкових заходів у місті Кам’янське» (зі змінами).
Інформуємо, що за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях – передбачена адміністративна відповідальність (ст. 182 Кодексу закону про адміністративні правопорушення).
Звертаємо увагу, що протоколи за ст.182 КУпАП мають право складати органи внутрішніх справ (Національної поліції) та органи управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України (про правопорушення, вчинені військовослужбовцями, військовозобов’язаними та резервістами під час проходження зборів, а також працівниками Збройних Сил України під час виконання ними службових обов’язків).
Так, за 2018 рік співробітниками Кам’янського відділу поліції ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області було складено 28 протоколів за ст. 182 КУпАП.
Ураховуючи вище викладене можна зазначити, що в місті здійснюються заходи щодо попередження утворення та зниження шуму до рівнів, установлених санітарними нормами.
Кам’янська міська рада вдячна Вам за стійку позицію в напрямку забезпечення прав людей. Якщо у Вас є реальні факти порушення законодавства, Ви можете звернутися на лінію 102 з мобільного телефону безкоштовно, для термінового виклику працівників поліції, які матимуть змогу зафіксувати факт правопорушення і вжити заходи в межах наданих повноважень.
Органи місцевого самоврядування Кам’янської міської ради будуть тримати на контролі порушене Вами питання.

Петицію підписали 251 особа з 250 необхідних.