+ ще 163 громади!

ЕКОЛОГІЯ

Требую городские власти, экологический контроль,экологическую прокуратуру, любой орган власти, имеющий полномочия, воздействовать на руководство ПАО ДМК с целью уменьшения выбросов вредных веществ в воздух нашего города.
С каждым днем дышать в нашем городе становиться все тяжелее и тяжелее. Меню выбросов у нас просто шикарное: на завтрак сине-серый дым словно густой туман на улицах стоит, в обед сыпется графитовая пыль (сыпется она всегда, просто ее днем видно очень хорошо), на ужин черно-рыжий дым - дышите - пока дышится, а после разного вида заболевания, ранние смерти.
И этот беспредел происходит на фоне популистских заявлений главы Министерства экологии и природных ресурсов Остапа Семерака, представителя действующей власти, об сокращения выбросов в атмосферу от крупных промышленных предприятий - даже есть целый Национальный План в этом направлении! По его словам уже 01.01.2018г. предприятия сократят выбросы диоксида серы, оксидов азота и пыли - ЛОЖЬ! В МОЕМ ГОРОДЕ ВЫБРОСОВ СТАЛО БОЛЬШЕ, НАМНОГО БОЛЬШЕ

ПОЭТОМУ РЕЗЮМИРУЮ:
Остановите травлю людей выбросами ПАО «Днепро́вский металлурги́ческий комбина́т»!!!

Ваша електронна петиція, щодо забруднення навколишнього середовища ПАТ «ДМК» розглянута особисто Кам’янським міським головою та опрацьована управлінням екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради, в межах наданих повноважень. За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Рішенням виконавчого комітету міської ради від 23.08.2017 №263 було створено комісію з екологічних питань міста Кам’янське, основним завданням якої є проведення аналізу та детального вивчення екологічної ситуації у місті Кам’янське в сфері охорони навколишнього природного середовища та вжиття невідкладних першочергових заходів з покращення навколишнього природного середовища. До складу комісії входять представники громадських організацій, підприємств міста, депутатського корпусу ті інші профільні фахівці.
На засіданнях комісії постійно розглядаються проблемні питання у сфері охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів на території міста.
Також в рамках реалізації проекту по створенню системи комплексного екологічного моніторингу міста, ведуться роботи по створенню постів спостережень за екологічною ситуацією у місті. Після введення їх в промислову експлуатацію кожен мешканець міста матиме змогу спостерігати за екологічним станом в режимі online, одержувана від постів інформація надасть можливість на основі оцінки і прогнозування стану навколишнього природного середовища регулярно розробляти пропозиції, а відповідні контролюючі органи отримають можливість використовувати дані спостережень для вжиття відповідних заходів.
На теперішній час, з метою контролю за станом атмосферного повітря Дніпропетровською лабораторію спостережень за забрудненням атмосферного повітря міста та відокремленим структурним підрозділом «Кам’янський міський відділ лабораторних досліджень» ведеться моніторинг та надаються результати замірів до управління екології та природних ресурсів міської ради (додається).
З метою поліпшення екологічної ситуації в місті на регіональному та місцевому рівнях розроблено та у встановленому порядку затверджено Програми екологічного напрямку, на впровадження яких передбачені кошти з місцевих, обласних та державних бюджетів.
Протягом останніх років органами державної влади України та місцевого самоврядування на регулярній основі приймаються та реалізовуються системні заходи щодо покращення екологічного стану довкілля. Такі заходи знайшли своє відображення у багатьох програмах. Однією з таких програм є «Екологічна програма міста Кам’янське на 2016–2020 роки» затверджена рішенням міської ради від 25.12.2015 №25-03/VІІ.
На офіційному веб сайті Кам’янської міської ради розміщена інформація «Про екологічний стан м. Кам’янського та хід виконання Екологічної програми міста Кам’янське на 2016–2020 роки» де екологічна ситуація міста об’єднує в собі оцінку екологічного стану основних компонентів довкілля: повітряного середовища, водних об’єктів та поводження з відходами головними забруднювачами атмосферного повітря.
Щодо інформування населення міста про екологічний стан території повідомляємо, що підприємства міста на своїх офіційних веб-сайтах розміщують інформацію щодо екологічного стану та вжитих заходів в напрямку їх покращення. Також управління постійно висвітлює в ЗМІ матеріали екологічного напрямку, на місцевому телебаченні ініціює проведення тематичних програм.
З метою стабілізації та покращення екологічного стану навколишнього середовища, визначення основних природоохоронних заходів на території міста в червні поточного року між Кам’янською міською радою та основним підприємством забруднювачем міста Публічним акціонерним товариством «Дніпровський металургійний комбінат» було підписано «Меморандум
про співпрацю у сфері покращення екологічного стану міста Кам’янське».
В липні поточного року Кам’янський міський голова Андрій Білоусов та генеральний директор Дніпровського металургійного комбінату Олександр Подкоритов за участю керівників профільних служб, громадських організацій та представників ЗМІ провели робочу зустріч на території заводу. Основною метою візиту стало питання контролю за виконанням усіх пунктів, прописаних у Меморандумі про співробітництво у сфері поліпшення екологічного стану міста Кам’янське.
Щодо моніторингу екологічної ситуації компетентними органами вищого рівня повідомляємо, що Міністерство екології та природних ресурсів України щороку за участю профільних фахівців проводить роботи по незалежному екологічному моніторингу і за результатами готує та оприлюднює Національну доповідь про стан навколишнього природного середовища України,
а Державний комітет зі статистики видає Статистичний збірник, де зібрано також результати незалежного моніторингу про екологічний стан міст України.
Хочемо Вас запевнити, що керівництво міста з порозумінням ставиться до вирішення екологічних проблем міста та проводить різноманітні заходи у цьому напрямку. Нажаль на сьогодні законодавча база України потребує суттєвих змін в частині надання повноважень місцевим органам виконавчої влади, щодо контролю та вжиття необхідних заходів по покращенню екологічного стану.