+ ще 172 громади!

Кам'янське за облаштовані та якісні тротуари та доріжки для пішої ходи по всьому місту

Від імені територіальної громади, представників виборчих округів цих 42-х депутатів, забов'язати кам'янську міську раду, міського голову, внести зміни до програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2019р і закласти наступне:

1) фінансування на капітальний ремонт та відновлення існуючих у місті тротуарів та доріжок для пішої ходи.

Дане фінансування має бути достатнє для здійснення відновлення всіх занедбаних тротуарів та доріжок для пішої ходи у місті.

Вашу електронну петицію з питання внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2019 рік щодо фінансування капітального ремонту та відновлення усіх існуючих у місті тротуарів та пішохідних доріжок, опрацьовано департаментом житлово-комунального господарства та будівництва міської ради.
Повідомляємо, що за Програмою соціально-економічного та культурного розвитку міста фінансуються тільки заходи з будівництва та реконструкції об’єктів невиробничого призначення.
Фінансування робіт з капітального або поточного ремонту тротуарів та пішохідних доріжок відбувається за Програмою благоустрою м.Дніпродзержинська на 2015–2019 роки, затвердженою рішенням міської ради від 26.12.2014 №1182-58/VI (зі змінами).
У 2019 році на поточний ремонт бетонних пішохідних доріжок департаменту виділені бюджетні асигнування у сумі 1500,0 тис.грн, за рахунок яких планується відремонтувати близько 3,1 тис.м2 покриття. На теперішній час складається план поточних ремонтів. Роботи буде розпочато після настання сприятливих погодних умов.
Також повідомляємо, що у зв’язку з великими обсягами тротуарів та пішохідних доріжок, які необхідно відремонтувати, та браком бюджетних коштів, виконати вказані ремонтні роботи протягом одного бюджетного року немає можливості.
Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчими органами міських рад повинен забезпечуватись збалансований економічний та соціальний розвиток відповідної території, ефективне використання природних, трудових і фінансових ресурсів, тобто підтримання у дієздатному стані та розвиток усіх систем життєдіяльності міста.