Колективна скарга від мешканців м. Кам’янське на надання послуг пасажирського наземного транспорту міського та приміського сполучення від ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІМПЕРІАЛ»

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Скарга стосовно надання послуг пасажирського наземного транспорту міського та приміського сполучення від ТОВ «ІМПЕРІАЛ» (код ЄДРПОУ 21876653), а саме – міське маршрутне такси №8 (м. Кам’янське). За цією організацією вже котрий рік підряд традиційно закріплюють право на перевезення пасажирів на автобусах і маршрутах загального користування, а саме маршрути №1, №2-А, №7, №8, але на превеликий жаль якість цих послуг з кожним роком все гірше і гірше. Дуже багато питань викликає технічний стан автотранспорту, в цьому році дійшло до того, що нам на маршрут поставили автомобілі марки «РУТА», які мають параметри вантажного авто, але в свій час були переобладнані в «пасажирські» авто. Дані автомобілі мають всього один вихід, і дванадцять посадочних місць, при трафіку пасажирів, біля 40, 50 чоловік за один рейс. Про аптечки та аварійні виходи не може йти і мови.
Друге, не менш важливе питання – це графік маршруту, зараз складається враження що його нема. Маршрут діє хаотично, неможливо вгадати коли він виїде чи приїде. Останній автобус виїжджає о 22-00, хоча ще в тому році (по старому графіку), час останнього автобусу був о 23-10, що давало змогу всім безперешкодно добиратися до дому. Це дуже важливе питання, оскільки багато людей працюють по змінному графіку на підприємствах розташованих на території колишнього «ДМКД», остання зміна закінчується о 23-00.
Громадянином Івановим А.М. було надіслано скаргу до урядової телефонної «гарячої лінії», стосовно недотримання графіку руху, та маловмістимості транспортних засобів (скарга за №ІВ-8524541 від 14.09.2018 р.). У відповіді стосовно скарги було зазначено, що на маршруті діє 4 автобуси марки «ПАЗ» на 45 пасажиромісць, і один автобус марки «IVAN» на 40 пасажиромість, також повідомили, що в разі виходу із ладу одного із автобусів використовують автобус марки «РУТА» меншої пасажиромісткості, ще було повідомлено про те, що керівництвом ТОВ «ІМПЕРІАЛ» здійснюється щоденний контроль за роботою автобусів на лінії, за допомогою систем GPS моніторингу.
Фактично ситуація інша. На маршруті в даний момент часу діє 1 автобус марки «ПАЗ», 1 автобус марки «IVAN», і 1 автобус марки «РУТА», інформація яка описана в листі була актуальна три роки тому, тоді дійсно на маршруті працювало 5 автобусів марки «ПАЗ». Слід зазначити, що в літній період часу в вище зазначених автобусах, за для уникнення перегріву двигуна, водії вмикають систему обігріву, що не є безпечно, адже в салоні знаходяться як діти, так і літні люди. Стосовно систем GPS моніторингу: дану інформацію можливо перевірити відвідавши інтернет ресурс за адресою (https://www.eway.in.ua/ru/cities/kamianske/routes/8), на цьому сайті ми побачимо що на маршруті №8, постійно курсує три, а інколи и два автобуси.

Враховуючи все вище сказане, жителі м. Кам’янське, вимагають забов,язати Кам’янську міську раду, переглянути, і скасувати рішення щодо надання права на перевезення пасажирів на автобусах і маршрутах загального користування організації ТОВ «ІМПЕРІАЛ» (код ЄДРПОУ 21876653), по маршруту № 8. Закріпити за цим маршрутом іншого автоперевізника.

З повагою жителі міста Кам’янське .

Ваша електронна петиція з питання заміни перевізника по міському автобусному маршруту №8, опрацьована управлінням транспортної інфраструктури та зв’язку Кам’янської міської ради.
Інформуємо Вас, що у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» (зі змінами) автомобільний перевізник визначається на конкурсних засадах. Перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті №8 здійснюється у відповідності до укладеного двостороннього договору про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м.Кам’янському між управлінням транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради та ТОВ «Імперіал». Після закінчення строку дії договору про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті №8 буде проведено новий конкурс з визначення автомобільного перевізника. Наголошуємо на тому, що управління транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради, зі своєї сторони, здійснює постійний контроль за дотриманням підприємствами-перевізниками умов укладених договорів про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м.Кам’янському, (невиконання або неналежне виконання зобов’язань) шляхом проведення перевірок.
Повідомляємо, що відповідно до проведеної перевірки встановлено, що на маршруті загального користування №8 працює 5 автобусів. Автобуси на зазначеному вище маршруті працюють відповідно до затвердженого паспорту. Інтервал руху в «час пік» складає - 20 хв., у «між піковий час» - 30 хв. На маршруті загального користування №8 працює 3 автобуси марки «ПАЗ» (45 пасажиромісць), 1 автобус марки «I-VAN» (40 пасажиромісць) та 1 автобус марки «Еталон» (40 пасажиромісць). У разі виходу з ладу одного з автобусів його тимчасово можуть замінити на автобус марки «Рута» меншої пасажиромісткості .
У грудні 2018 року начальником управління транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради проведено зустріч з представниками ініціативної групи та представником автомобільного перевізника, з питання забезпечення дотримання графіків руху водіями на міському автобусному маршруті №8 та коригування графіку руху. За результатами проведеної зустрічі, з урахуванням усіх побажань мешканців мікрорайону «55 блочок», прийнято рішення стосовно внесення змін до графіку руху зазначеного маршруту. Зазначаємо, що з 28.01.2019 останній рейс на маршруті з «пл.250-річчя міста» (пл.ДМК) буде виконуватися о 21 год. 15 хв.
Крім того, керівництву ТОВ «Імперіал» надано доручення щодо розміщення в усіх салонах автобусів графіків руху маршруту. З метою запобігання порушення графіків на маршруті з водіями проведено додаткові інструктажі.
З питання технічного стану автотранспорту на маршруті повідомляємо наступне. Керуючись ст.23 Закону України «Про автомобільний транспорт» перевірку технічного стану транспортних засобів під час обов’язкового технічного контролю транспортних засобів здійснюють суб’єкти господарювання визначені відповідно до Закону України «Про дорожній рух» в порядку, який встановлює Кабінет Міністрів України. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» перед початком роботи саме перевізники організовують проведення контролю технічного та санітарного стану автобусів, щозмінного передрейсового і післярейсового медичного огляду водіїв транспортних засобів. Крім того, п.31.1. постанови Кабінету Міністрів від 10.10.2001 №1306 «Про Правила дорожнього руху» передбачено, що технічний стан транспортних засобів та їх обладнання повинні відповідати вимогам стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища, а також правил технічної експлуатації, інструкцій підприємств-виробників та іншої нормативно-технічної документації.

Петицію підписали 252 особи з 250 необхідних.