+ ще 163 громади!

Колективна скарга від мешканців м. Кам’янське на надання послуг пасажирського наземного транспорту міського та приміського сполучення від ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІМПЕРІАЛ»

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Скарга стосовно надання послуг пасажирського наземного транспорту міського та приміського сполучення від ТОВ «ІМПЕРІАЛ» (код ЄДРПОУ 21876653), а саме – міське маршрутне такси №8 (м. Кам’янське). За цією організацією вже котрий рік підряд традиційно закріплюють право на перевезення пасажирів на автобусах і маршрутах загального користування, а саме маршрути №1, №2-А, №7, №8, але на превеликий жаль якість цих послуг з кожним роком все гірше і гірше. Дуже багато питань викликає технічний стан автотранспорту, в цьому році дійшло до того, що нам на маршрут поставили автомобілі марки «РУТА», які мають параметри вантажного авто, але в свій час були переобладнані в «пасажирські» авто. Дані автомобілі мають всього один вихід, і дванадцять посадочних місць, при трафіку пасажирів, біля 40, 50 чоловік за один рейс. Про аптечки та аварійні виходи не може йти і мови.
Друге, не менш важливе питання – це графік маршруту, зараз складається враження що його нема. Маршрут діє хаотично, неможливо вгадати коли він виїде чи приїде. Останній автобус виїжджає о 22-00, хоча ще в тому році (по старому графіку), час останнього автобусу був о 23-10, що давало змогу всім безперешкодно добиратися до дому. Це дуже важливе питання, оскільки багато людей працюють по змінному графіку на підприємствах розташованих на території колишнього «ДМКД», остання зміна закінчується о 23-00.
Громадянином Івановим А.М. було надіслано скаргу до урядової телефонної «гарячої лінії», стосовно недотримання графіку руху, та маловмістимості транспортних засобів (скарга за №ІВ-8524541 від 14.09.2018 р.). У відповіді стосовно скарги було зазначено, що на маршруті діє 4 автобуси марки «ПАЗ» на 45 пасажиромісць, і один автобус марки «IVAN» на 40 пасажиромість, також повідомили, що в разі виходу із ладу одного із автобусів використовують автобус марки «РУТА» меншої пасажиромісткості, ще було повідомлено про те, що керівництвом ТОВ «ІМПЕРІАЛ» здійснюється щоденний контроль за роботою автобусів на лінії, за допомогою систем GPS моніторингу.
Фактично ситуація інша. На маршруті в даний момент часу діє 1 автобус марки «ПАЗ», 1 автобус марки «IVAN», і 1 автобус марки «РУТА», інформація яка описана в листі була актуальна три роки тому, тоді дійсно на маршруті працювало 5 автобусів марки «ПАЗ». Слід зазначити, що в літній період часу в вище зазначених автобусах, за для уникнення перегріву двигуна, водії вмикають систему обігріву, що не є безпечно, адже в салоні знаходяться як діти, так і літні люди. Стосовно систем GPS моніторингу: дану інформацію можливо перевірити відвідавши інтернет ресурс за адресою (https://www.eway.in.ua/ru/cities/kamianske/routes/8), на цьому сайті ми побачимо що на маршруті №8, постійно курсує три, а інколи и два автобуси.

Враховуючи все вище сказане, жителі м. Кам’янське, вимагають забов,язати Кам’янську міську раду, переглянути, і скасувати рішення щодо надання права на перевезення пасажирів на автобусах і маршрутах загального користування організації ТОВ «ІМПЕРІАЛ» (код ЄДРПОУ 21876653), по маршруту № 8. Закріпити за цим маршрутом іншого автоперевізника.

З повагою жителі міста Кам’янське .

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 20 січня петицію підписали 252 особи з 250 необхідних.