+ ще 162 громади!

Тарифи на тепло повинні бути обгрунтованими

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Шановна громадо!
Почався новий опалювальний сезон. 28 листопада у Кам’янському відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. прийнято рішення про коригування тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення, що надаються комунальним підприємством «Тепломережі». Відтепер для населення з будинковими (квартирними) приладами обліку теплової енергії тариф становитиме 1688,47 грн за 1 Гкал, для громадян без будинкових приладів обліку -51,22 грн за квадратний метр.
Згідно інформації офіційного сайту Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України http://www.minregion.gov.ua ціни на теплопостачання у 2018 році були такими:
Житомир, Запоріжжя, Полтава,Херсон, Хмельницький - тарифи не перевищують 30 грн за 1 кв.м
Дніпро, Київ – не перевищують 38 грн.
В Кам’янському : в січні 2018 54,14 грн– (майже вдвічі більші!)
Лютому 51,87 грн
березні 49,10 ггрн2018р. в
Хто може пояснити, чому в Кам’янському ціни на теплопостачання значно вищі, ніж ті, що затверджені для інших міст?
Все розумію, постачальники будуть виправдовуватися, що мережі старі, позносилися. Та хіба ж вони найстаріші у країні!? Будуть ще казати про величезну заборгованість населення перед постачальником тепла, про можливість банкрутства. Підвищення ціни на газ відбулося не останній раз. Чого чекати далі?У наступному році, централізованого опалення, може, вже і не буде, але це зовсім не означає, що у населення треба забрати останнє.
Мешкаю у районі, що в народі називають «Старі Черемушки». Труби лежать на поверхні, неізольовані. Обігрівають повітря та землю. І це закладається у тариф. А сплачувати повінні ми. Але це ж аксіома : чим вища ціна, тим менше обсяг сплати.
Неодноразово ставилося питання щодо монтажу домових лічильників тепла. У відповідь чули лише одне: у постачальника немає на це коштів. А дерти з населення 3 шкури совісті вистачає?
Вимагаємо всстановити ціни на теплопостачання не вище за аналогічний тариф обласного центру.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 17 січня петицію підписали 256 осіб з 250 необхідних.