Кам'янське за історичне, національне святкування вірувань своїх слов'янських предків, що посилює національну ідентичність.

ІНШІ

У зв'язку із кризою національної ідентичності, задля посилення розуміння національної ідеї, національних принципів і національної свідомості місцевого населення та справедливого тлумачення історії Київської Русі - України, для більш чіткого усвідомлення національних традицій, вірувань, засобів вирішення нашими предками політичних, економічнох, культурних питань затвердити у м. Кам'янське святкування рідного для цієї землі та населяючого її історично люду святкування суто українського религійного вірування та Богів, яким вклонялися наші предки, а не дозволяти культурну експансію та насильницьке нав'язування (як то зробив князь Володимир Святославович у тиранський засіб, силоміць охрестивши Київську Русь - Україну у 988 р. н. е.) інородних вірувань, які несуть культурне знищення нашої національної ідентичності та самоусвідомлення свого коріння та національно-моральних принципів наших предків, затвердити святкування та розмістити пантеон Богів наших предків на території спеціалізованої культурно-дозвіллевої місцевості у м. Кам'янське, даби мешканці міста знали вірування своїх предків і святкували суто власні свята окрім нав'язпних іншими религійними культурами.
Святкувати свята та встановити образи наступних Богів - Верховні боги і божества слов'янської міфології
Белбог - втілення світла, бог добра, удачі, щастя, блага, уособлення денного і весняного неба. Святилище його було на пагорбі, відкритому сонця, а численні золоті та срібні прикраси Белбога відбивали гру променів і навіть вночі освітлювали храм, де не було жодної тіні, жодного похмурого куточка.
Велес - один з найбільших богів стародавнього світу, син Рода, брат Сварога. Його головним діянням стало те, що Велес привів створений Родом і Сварогом світ у рух. Велес - "скотий бог" - господар дикої природи, господар Наві, могутній чарівник і перевертень, тлумач законів, вчитель мистецтвам, покровитель мандрівників і тоговців, бог удачі.
Дажбог - бог Сонця, подавець тепла і світла, бог родючості та цілющої сили. Його ім'я чується в короткій, яка дожила до наших днів, молитві - «Дай, Боже!»
Догода - бог тихого, приємного вітру і ясної погоди, повна протилежність своєму люто братові, покровителю вітрів Позвизд.
Карачун - бог скотьего відмінка і загибелі від морозу.
Карачун - це друге ім'я Чорнобога.
Коляда - стародавній бог веселих застіль, вважається що ім'я його утворено від слова «коло» (коло). Учитель Третього закону життя. Він повідав людям про Великий Коло Сварога, про День і Ніч Сварога, а також заснував перший календар.
Кришень - син Всевишнього і богині Майї, доводився братом самому первотворцом світу Роду, хоча був значно молодша за нього. Повернув людям вогонь, воював на березі Льодовитого океану з Чернобогом і переміг його.
Лель - в міфології древніх слов'ян бог любовної пристрасті, син богині краси і любові Лади. Про Леле - це веселому, легковажному бога пристрасті - до сих пір нагадує слово «плекати», тобто нежить, любити.
Овсень - молодший брат-близнюк Коляди. Йому дісталася роль на практиці здійснювати ті божественні знання, яким вчив людей Коляда.
Об землю - бог підземного царства, хранитель земних надр.
Він оберігає золоті, срібні та мідні руди.
Перун - бог грозових хмар, грому і блискавки, найвідоміший з братів Сварожичей. Перун - покровитель воїнів і князівської дружини, бог-управитель, бог карає за невиконання законів, захисник Яви, подавач чоловічої сили.
Род - бог-творець видимого світу. Все, народжене Родом, до сих пір несе в собі його ім'я: природа, батьківщина, батьки, родичі. Род народив Сварога - великого бога, який довершив творіння світу.
Сварог - бог-творець землі і небес. Сварог - джерело вогню і його володар. Він творить не словом, не магією на відміну від Велеса, а руками, він створює матеріальний світ. Він дав людям Сонце-Ра і вогонь. Сварог скинув з неба на землю плуг і ярмо, щоб обробляти землю; бойову сокиру, щоб цю землю захищати від ворогів, і чашу для приготування в ній священного напою.
Святобора - бог лісів і лісових угідь. Він зумовлює доля, життя і долю всіх мешканців лісу, забезпечуючи гармонію і згоду в природі.
Святовит - божество, тотожне Сварогу у західних слов'ян.
Семаргл - бог вогню і місяця, вогненних жертвопринесень, будинки і вогнища, хранитель насіння і посівів. Міг обертатися священним крилатим псом.
Стрибог - у східних слов'ян бог вітру. Він може викликати і приборкати бурю і може обертатися своїм помічником, міфічної птахом Стратим. А взагалі вітер зазвичай представляли в образі сивочолого старця, що мешкає на краю світу, в глухому лісі або на острові посередині моря-Окея. Триглав - в давньослов'янської міфології це єднання трьох головних сутностей-іпостасей богів: Сварога (творіння), Перуна (закон Прави) і Святовита (світло). У арійців ідея триєдиного божества втілювалася в Тримурти (Брахма, Вішну і Шива).
Хорс - давньослов'янське бог Сонця - світила, син Рода, брат Велеса.
Чорнобог - бог холоду, знищення, смерті, зла; бог божевілля і втілення всього поганого і чорного. Чорнобог - повелитель Наві, Тьми і пекельного царства.
Числобог - бог часу, чисел, календаря і всього, що з ними пов'язано.
До нього зверталися в змовах і при магічних обрядах.
Ярило - бог весни, весняного світла і тепла; юна, стрімка і некерована сила; божество пристрасті і родючості. Символ свята відродження життя

Дата створення:

Станом на 20 серпня петицію підписали 28 осіб з 250 необхідних.