Кам'янське за власну воїнську частину і батальон територіальної оборони який має бути підпорядкований ЗС України

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

У зв'язку із військовим станом в Україні та тривалою ООС-АТО, а також задля охорони спокою та миру на Дніпровщині та безпосередньо у м. Кам'янське, звертаюсь до містян з ініціативою про відновлення військової частини у місті Кам'янське яка має підпорядковуватися ЗС України та покладання на військовослужбовців даної частини функцій допомоги в охороні правопорядку у місті.

Дана частина має бути частиною Війська територіальної оборони (ВТрО) — резервний компонент Збройних сил України, призначений для територіальної оборони. Підпорядковується управлінню територіальної оборони Головного оперативного управління Генерального Штабу збройних сил України, та виконувати наступні функції а також інщі у залежності від узгодженням із Керівництвом, як:
Завдання -
охорона органів державної влади, місцевого самоврядування, важливих об’єктів та комунікацій;
розгортання та несення служби на блокпостах;
боротьба з диверсійно-розвідувальними силами супротивника, антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями та мародерами;
підтримання безпеки та правопорядку на відповідній території (районі, місті);
організація руху опору та (або) партизанських загонів – у разі захоплення противником території відповідальності;
ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру в мирний час.
та мати наступне призначення:
Територіальну оборону на всій території України організовує Генеральний штаб Збройних Сил України, на території областей відповідні обласні державні адміністрації в межах своїх повноважень. Безпосереднє керівництво територіальною обороною держави здійснює начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України.

До виконання завдань територіальної оборони в межах їх повноважень залучаються Збройні Сили України, інші військові формування, утворені відповідно до законів України, органи внутрішніх справ, підрозділи Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та відповідні правоохоронні органи.

Отже, прошу підтримати ініціативу, відповідно до якої, місцеві ОМС звернуться у встановленому порядку до Генерального штабу Збройних Сил України зі зверненням про поновлення Кам'янської військової частини у нашому місті, але у осучасненому її вигляді, відповідно до сучасних обставин та мети і завдань, обумовлених часом і соціпльними процесами, пов'язаними із захистом територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України, а також захисту основоположних прав та свобод громадян - мешканців Кам'янського та приміських населених пунктів від мародерів, злочинців та іншого виду ворогів і правопорушників.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 20 березня петицію підписали 51 особа з 250 необхідних.