Кам'янський муніципальний транспорт має працювати для містян і бути власністю міста.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Шановні активні містяни!

Прошу Вашої підтримки ініціативи щодо міського - комунального(муніципального) транспорту, а саме - йогороботі для населення міста та економічної складової для міста, коли транспорт буде власний, а не арендований за бюджетні кошти, бо це - ірраціональні витрати, що робить міський голова та депутати, знаючи про це, але впроваджуючи, бо отримують від цього вигоду.

По-перше, звертаю увагу на те, що весь рух громадського транспорту має бути суворо регламентований розкладом руху, інформація про розклад руху кожного міського маршруту має бути на кожній узгодженій із паспортом маршруту та департаментом транспорту та зв'язку зупинці.

По-друге: графік роботи міського - муніципального(комунального транспорту) - маршрути, що обслуговує КАТП 042802 та КП"ТРАМВАЙ" мають працювати до 23:00 включно, та суворо дотримуватись розкладу руху - узгодженого на порайоних громадських слуханнях по наданню транспортних послуг населенню міста.

По-третє: провести саме порайонні громадські обговорення з даного напрямку під протокол.

По-четверте: моніторинг економічної складової програми міського голови щодо розвитку муніципального транспорту показує максимальне нецільове використання бюджетних коштів, а саме - на сплату аренди та обслуговування, а також оплату праці працівників, які працюють на цьому арендованому транспорті, що фактично є ознакою, яку містить кваліфікація Стаття КК України "191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", отже куди смотрять правоохоронці!

По-п'яте: - розірвати договори-аренди із цими, задіяними у схемах протиправного, незаконого збагачення, постачальниками транспорту в аренду місту та закупити у власність міста сучасні українські ЛАЗи, або іншу бажано вітчизняну автотехніку для здійснення пасажироперевезень, можливо і в б/у стані, або по програмі лізингу.

По-шосте: розробити ефективний цивільно-правовий контроль із долученям громадьнського суспільства за процесом здійснення пасажироперевезення у м. Кам'янське та складати протоколи і контролювати стягнення штрафу як із пасажирів - порушників так і з водіїв, які задля отримання прибутку набивають транспортні засоби пасажирами, порушуючи норми завантаження. які вказані виробником автотранспортних засобів, що використовуються для здійснення міських пасажироперевезень у нашому місті.

Ваша електронна петиція з питання змін в організації роботи міського транспорту, опрацьована управлінням транспортної інфраструктури та зв’язку Кам’янської міської ради.
Інформуємо, що визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах здійснюється виключно на конкурсних засадах та у порядку встановленому Законом України «Про автомобільний транспорт». Процедура проведення конкурсу з перевезення пасажирів здійснюється у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування». Наголошуємо на тому, що при проведенні конкурсу на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах загального користування, здійснення заходів порайонних громадських обговорень та слухань чинним законодавством не передбачено.
Перевезення пасажирів на усіх міських автобусних маршрутах здійснюється у відповідності до укладених договорів про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м.Кам’янському між управлінням транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради та автомобільними підприємствами-перевізниками, у відповідності до графіків та схем маршрутів, які затверджено у паспортах маршрутів, що погоджуються з органами Національної поліції у Дніпропетровській області.
З питання закупівлі автобусів для здійснення перевезень повідомляємо наступне. На сьогоднішній день на базі підприємства КП КМР «КАТП 042802» відкрито соціальний міський автобусний маршрут №14, також відновлено перевезення пасажирів міським автобусним маршрутом №30. За підтримки міського голови розпочато створення комунального громадського автомобільного парку. З метою поліпшення якості перевезень міськими автобусними маршрутами загального користування планується закупівля нових містких і комфортабельних автобусів, які відповідають сучасним стандартам.
З питання здійснення цивільно-правового контролю громадського суспільства зазначаємо, що у відповідності до Положення про управління транспортної інфраструктури та зв’язку Кам’янської міської ради затвердженого рішенням Кам’янської міської ради від 29.07.2016 №329-09/VIІ (зі змінами), основним завданням управління транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради є організація перевезень мешканців міста на міських автобусних маршрутах загального користування. Повідомляємо, що саме управління зі своєї сторони здійснює постійний контроль за дотриманням підприємствами-перевізниками умов укладених договорів про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м.Кам’янському, (невиконання або неналежне виконання зобов’язань) шляхом проведення перевірок.
Керуючись ст.52 Закону України «Про дорожній рух» встановлено, що контроль у сфері безпеки дорожнього руху здійснюється Кабінетом Міністрів України, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, Національною поліцією, іншими спеціально уповноваженими на те державними органами (державний контроль), а також міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади (відомчий контроль). Відповідальність за порушення постанови Кабінету міністрів України від 10.10.2001 №1306 «Про Правила дорожнього руху» передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення. Статтею 213 Кодексу України про адміністративні правопорушення визначено перелік органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення. Справи про адміністративні правопорушення правил дорожнього руху розглядають органи Національної поліції.

Петицію підписали 254 особи з 250 необхідних.