В городе живут не только собаки!

Прожу обязать горожан, имеющих собак, на прогулках своих питомцев держать на поводке и в наморднике, а так же убирать за ними их экскрименты, сразу после выделения! И не просто обязать, но и организовать службу, котлрая бы за этим следила! Прошу поддержать мою петицию, всех, кому надоело обходить каки и жахаться от добрых собачек, которые только понюхать хотели Ваших деток!

Ваша електронна петиція, щодо зобов’язання власників собак дотримуватись правил утримання тварин у місті, розглянута особисто та опрацьована департаментом муніципальних послуг та регуляторної політики міської ради.
Інформуємо Вас, що на території м.Кам’янського діють правила утримання домашніх тварин у м.Дніпродзержинську, затверджених рішенням міської ради у 2010 році.
Згідно із пунктом 2.6. Правил утримання домашніх тварин у м.Дніпродзержинську (далі - Правила), власнику тварини забороняється:
- вигулювати собак без повідків, а потенційно-небезпечних порід - без намордників окрім випадків, передбачених п. 2.4;
- вигулювати собак потенційно небезпечних порід та тих, які визнані небезпечними, без повідка та намордника на території місць або зон для вигулу тварин.
Також згідно п.2.8 Правил, особа, яка утримує тварину зобов’язана не допускати забруднення твариною квартири, приміщень, територій де вони утримуються, сходів, інших місць загального користування в будинках, дворах і на вулицях, прибирати екскременти тварини з подальшим видаленням до сміттєзбірників.
Пунктом 3.6. Правил, передбачено, що особа, яка супроводжує тварину, зобов’язана забезпечити:
- безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди супроводжуваною домашньою твариною;
- видалення екскрементів тварини.
За порушення Правил громадяни притягаються до адміністративної відповідальності згідно зі ст.154 КУпАП. Яка передбачає, що тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях — тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб — від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров’ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин
У зв’язку з цим в разі виявлення фактів зазначених у Вашому зверненні, радимо вам звертатись до Кам’янського відділу поліції ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області для складання адмінпротоколів за порушення ст.154 КУпАП.
Дякуємо Вам за виявлену небайдужість та активність!

Петицію підписали 254 особи з 250 необхідних.