Врятуй життя!

Проблема наркоманії є надактуальною в українських реаліях. Із розвитком технологій наркотики стали легкодоступними. Стіни міст заполонили графіті із рекламою інтернет-магазинів заборонених речовин. Завдяки безконтактній системі «закладок» у міському просторі, кожен отримав можливість придбати будь-що. В Україні де-факто бушує наркотична епідемія: самих лише ін’єкційних споживачів, за даними МОЗ, налічується понад 346 тис.
Проблема безконтактного продажу також є актуальною і для нашого міста, граффіті з рекламою розповсюджувачів заполонили всі будівлі, в тому числі на школах та дитячих садках. Необхідно створити протидію, в першу чергу прибрати з фасадів будівель так звані "наркомітки", це можливо тільки за сприяння міської влади та балансоутримувачами будівель.

Вимагаємо прийняти міською радою офіційне рішення щодо боротьби з пропагандою та продажем наркотичних та психотропних засобів, а саме розробити дієвий механізм, який дозволить прибрати рекламу цих речей з фасадів будівель - виписувати приписи балансоутримувачам будівель щодо видалення написів в визначений термін, в разі невидалення - штрафувати. Термін на видалення та розмір штрафів для фізичних та юридичних осіб повинен бути таким, який не дозволить балансоутримувачам ігнорувати приписи на видалення. Контроль за виконанням покласти на спеціалізоване КП "Благоустрій" та Муніципальну гвардію.

Ваша петиція щодо вжиття заходів для боротьби із наркоманією в місті, опрацьовано департаментом житлово-комунального господарства та будівництва міської ради.
Повідомляємо, що за інформацією наданою КП КМР «Управляюча компанія по обслуговуванню житлового фонду», відповідно до Закону України
«Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»,
у разі якщо протягом одного року з дати набрання чинності цим законом співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради,
на території якої розташований багатоквартирний будинок.
У такому разі ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, який проводиться в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики і політики у сфері житлово - комунального господарства, а договір про надання послуг з управління багатоквартирним будинком строком на один рік від імені співвласників підписує уповноважена особа виконавчого органу відповідної місцевої ради,
за рішенням якого призначено управителя.
Рішенням виконавчого комітету Кам’янської міської ради №242
від 13.09.2016, комунальне підприємство Кам’янської міської ради «Управляюча компанія по обслуговуванню житлового фонду» було визнано управителем багатоквартирних будинків у місті Кам’янське.
Комунальне підприємство Кам’янської міської ради «Управляюча компанія по обслуговуванню житлового фонду» надає послуги з управління багатоквартирними будинками виключно до затвердженого тарифу
з управління багатоквартирними будинками, яким не передбачено вжиття запропонованих заявником заходів для боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин.
Водночас зазначаємо, що комунальне підприємство Кам’янської міської ради «Управляюча компанія по обслуговуванню житлового фонду» вживає всі можливі заходи, щодо недопущення пошкодження фасадів багатоквартирних будинків, які перебувають в управлінні підприємства.